Свободата днес и тук 19 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Весели истории за тайни пътувания

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Бедров

Домашен арестант № 1 Алексей Петров съобщи, че е пътувал веднъж с президента на република България Георги Първанов. До Швеция. Преди това седмици наред в медиите се появяваха информации за общи техни пътувания. Например в Китай. Утре може и Първанов да се обади и да съобщи, че всъщност не са пътували, а са летували заедно. И не в Китай или в Швеция, а в Шкорпиловци. Може и да не се обади. А можем и да им повярваме.

Народен представител № 1 Цецка Цачева обясни, че държавата е плащала частните самолети, с които е летяла до Швеция, Белгия, Хърватия и Турция, само “когато се е налагало”. Дали се е налагало обаче не знаем. Знаем само, че е платено. Около 30 хил. лева от вашите и моите пари. При положение че правителството си има собствен авиоотряд. Утре може Цачева да обясни, че е свръхналожително България да бъде представена на откриването на фестивала по търкаляне по нанадолнище на пити от сирене в Англия. И ние отново можем и да повярваме.

Като стана дума за фестивали, далеч по-известен от онзи със сиренето е Венецианският филмов фестивал. Тази година България е била представена. 40 души делегация начело с министъра на културата Вежди Рашидов. Добрата новина за всички данъкоплатци е, че този път пари от бюджета не са харчени. Поне така ни казват. Разноските били поети от италианското министерство на културата. То обаче (италианското министерство) подскочи - и италианските данъкоплатци не били платили нито едно евро. Едни хора са били транспортирани от точка А до точка Б, били настанени в хотел и никой не е платил за това. Това знаехме до онзи ден. Преди да започнем да съжаляваме пострадалите авиокомпания и хотел, дойде трета новина по случая - разходите са поети от фирмата на т.нар. актриса Мишел Бонев. Която пък нещо с Берлускони, а пък италианската опозиция някаква оставка поискала, а пък една награда била нагласена, но пък актрисата и с шефа на телевизията…

Започна да ви става досадно, нали? Всички тези истории си приличат и на всички нас ни е ужасно досадно - а понякога и трудно - да ги следим. Въпреки това тези истории отнемат вниманието и на журналистите, и на публиката. Полагат се усилия, хаби се енергия. И накрая разбираш, че това са глупости.

Изходът от тези глупости е много лесен - публичен регистър на всички пътувания, срещи и разходи на хората от властта. Кой с какво е летял, кой е платил, работни обеди, работни закуски… всичко! Не е трудно и в някои нормални страни отдавна е практика.

снимка: stressballstore.com

Блогът на Иван Бедров - http://ivanbedrov.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional