Свободата днес и тук 15 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Залезът на Русия

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Дайнов

Докато новото диктаторче на Северна Корея се прави на мъж като се опитва да провокира война с Южна Корея (и следователно, със САЩ, много е глупав този младеж...), старият диктатор на Русия Владимир Путин се пробва да размахва юмрук под носа на европейците.

Отива човекът оня ден на среща с ЕС, чийто дневен ред е – преговори за по-тясно сътрудничество между Кремъл и Брюксел. И ги почва: как смеете да искате да се откачате от Газпром, за какви се мислите, след като не ни искате газа и не ни искате мирния атом, как ще се отоплявате бре, маскари? И на дърва да минете, нали пак в Сибир ще трябва да ги сечете?

Без майтап – точно това казва Путин на европейските лидери. И предлага: вие не се опитвайте да се откачите от Газпром, а ние ще си направим с вас зона за свободна търговия.

Сметката е без кръчмаря обаче. Все пак германският канцлер Меркел, да е жива и здрава, е „Оси” – от Източна Германия. И знае номерата на „братушките”. И му отвръща на Путин: хубаво е да имаме зона за свободна търговия, ама защо, ако Русия иска такава, напоследък прави неща, които са точно в обратната посока. Като например – да гони западни инвеститори, внезапно да вдига данъци и такси върху вносни стоки и да влиза в безмитни зони със страни като Беларус, с които под ръчичка никога няма да бъде допусната да прави свободна зона с ЕС?

На Путин не му издържат нервите, защото вече няма време. Освобождаването на Европа от руския газ и руския петрол намалява драстично приходите в хазната, а тя издържа огромна банда хрантутници-милионери, които пък подкрепят Путин. И ако започнат от самолетите да слизат на Майбаховете, може и да го изоставят.

Русия става все по-слаба като държава и направо угасва като нация. Това я прави крайно опасна – като Северна Корея. Залезът на Русия ще бъде много, много голям риск за всички около нея, защото рано или късно и тя, като Ким–Чен–Ировците ще започне да бомбардира съседите си.

Това – за сведение на българското правителство. Докато се целува с руснаците, нека не си затваря очите. Да не му се случи грозна случка.

Блогът Общност на свободните хора - http://www.desnite.eu/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional