Свободата днес и тук 22 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Парите за "Сбогом, мамо!", осигурени под натиска на София

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Директорът на италианската държавна телевизия РАИ Мауро Мази, замесен в скандала около българката Мишел Бонев и нейния филм "Сбогом, мамо!" си изми ръцете и "прехвърли топката" в полето на българската политика, като заяви, че е осигурил парите за филма под натиск от София. Това съобщи БГНЕС, като се позова на писмо на Мази до италианската информационна агенция АНСА.

Преди два дни италианските медии съобщиха, че българката Мишел Бонев (Драгомира Бонева), която се представя като режисьор, актриса и продуцент, е продала филма си "Сбогом, мамо!" на телевизия РАИ за 1 милион евро.

В писмо от 2009 година директорът на РАИ настоява телевизията да откупи правата на все още незаснетия филм. Италианските медии го атакуваха с обвинението, че е оказал натиск да се купи "котка в чувал".

В писмото си до АНСА Мази отговаря: Не съм оказвал никакъв натиск. Аз просто сигнализирах на киноотдела "Раи Чинема", че има препоръка от българските власти."

Според него последвалото решение на "Раи Чинема" да купи правата на злополучния филм е взето самостоятелно.

Изпълнителният директор на "РАИ Чинема" Катерина Д'Амико обаче го опровергава: "Откупихме правата на филма, защото дирекцията ни нареди. Това е положението."

Същевременно в четвъртък стана ясно, че Сметната палата и прокуратурата във Венеция са започнали разследване на присъждането на наградата на Мишел Бонев на кинофестивала в града, както и за разноските по пътуването на българската делегация.

Прокурорът на Венеция Кармине Скарано е препратил запитване и към римските си колеги. Разследването е в резултат на разкритията на италианските медии около пътуването и престоя на делегацията, както и публикуваните разговори между министъра на културата Сандро Бонди и шефа на кабинета му.

Първата стъпка на прокурора във Венеция ще е да провери всички сметки и плащания във Венеция. Римската прокуратура ще се заеме с нареждането за присъждане на наградата на филма "Сбогом мамо".

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional