Свободата днес и тук 19 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Уорлик е лъжец, треторазряден актьор и боклук за изритване"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

Депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков отправи тежки квалификации по адрес на американския посланик Джеймс Уорлик, като го нарече "лъжец", "треторазряден актьор" и "боклук за изритване". Това стана от страниците на в. "Труд", а в петък Петков повтори думите си пред бТВ.

Повод за взрива от обиди, изречени от бившия министър, е изявлението на Уорлик в четвъртък по бТВ, в което той обясни, че Румен Петков отлично знае защо му е отнета американската виза, тъй като е получил съответните разяснения от посолството.

Така посланикът опроверга по-ранни твърдения на депутата, че не знае защо му е отнета визата и че никой не го е уведомил за причините.

Според Уорлик причината за отнемането на визата е "текущо криминално разследване, което засяга Румен Петков".

“Ако посланик Уорлик покаже, че българските органи имат разследване срещу мен, аз си отивам отвсякъде. Но ако не го покаже, да бъде любезен да ощастливи страната с отсъствието си”, коментира пред вестника Румен Петков и заяви, че Джеймс Уорлик лъже.

Пред "Труд" и пред бТВ депутатът обясни как е бил поканен в американското посолство, а не "привикан", както твърдял посланикът. Трябвало да актуализира във визата пръстовите си отпечатъци. Консулът, с когото се срещнал, му обяснил, че срещу него има криминално разследване.

"Консулът тогава ми каза, че разполагат с информация, че срещу мен се води криминално разследване. Аз му казах, че това е абсурдно твърдение, и настоях да си проверят източниците", каза пред бТВ Петков. Той изброи след това какъв набор от документи е подготвил, с които е доказал, че срещу него няма водено никакво криминално разследване. Документите изпратил на Уорлик, след като визата му било отнета.

“За пореден път ще бъда полезен на отношенията на България със Съединените щати, като изритаме този боклук от България. Да излезе и да обясни, че не е такъв”, украси с още епитети защитната си теза бившият министър.

След което премина и в настъпление, като предупреди, че “лъжецът се е объркал, като е започнал борба" с него.

Пред "Труд" Петков разказа изпълнена с намеци история.

“Аз гадая, че в мислите си лицето Уорлик на нашето крайбрежие в една особено интересна компания е лансирало тезата, че меката дрога трябва да бъде легализирана в България. Да бъде любезен да каже каква му е позицията за меката дрога и какъв е съставът на компанията”.

А пред бТВ отправи въпроса: "Аз питам достатъчно ясно този човек взимал ли е наркотици някога в живота си? В това число меки наркотици." Пред изненаданите водещи Петков загадъчно подхвърли, че не интриганствал, а само питал, защото искал да знае.

“Аз гадая, че той е употребявал дрога, а това го прави зависим. Искрено вярвам, че моите гадания се разминават с истината”, заключи Петков.

Завършвайки атаката си към Уорлик, бившият министър и една от водещите фигури на БСП пусна още намеци. Той поиска Уорлик да каже кой му плаща разходките до съседни държави (вероятно става дума за Сърбия, където посланик на САЩ е съпругата му - бел. ред.) и предположи: “Да не би е да е Цветан Цветанов или Васко. Лъжецът знае кой е Васко.”

Румен Петков не се задоволи да напада само Уорлик, макар че той бе основният повод за безпрецедентното изпускане на нерви.

По адрес на шефа на митниците и бивш директор на ГДБОП Ваньо Танов, който хвърли в публичното пространство версията, че прословутата среща на Петков с братя Галеви с посредничеството на Алексей Петров е била свързана с пазара на наркотици, депутатът повтори, че Танов е зависим, защото е бил разработван в сегашното си качество на митнически шеф. Това лесно можело да се види, ако се вземели всички СРС-та от последните месеци. Той отново заяви, че разработката е по поръчка на вътрешния министър Цветан Цветанов, а следствие на нея Танов бил станал послушен.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional