Свободата днес и тук 30 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Червени гьол сурати спазиха крадицията

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Покрай голямото надлъгване около гьола в Белене си прилича още веднъж колко много гьол сурати има по върховете на бедната ни (буквално) държава, богата на артистични таланти в политиката!

След като премиерът Борисов ни разигра спектакъла с “ултиматума” към великата Русия и призива тя да му се извини, пиесата завърши предсказуемо с неговия подпис под меморандум ( за капитулация) за цената, искана от Москва за строителството край гьола –практически същата цена, която уж нямаше да приеме.

Но този театър се оказа нищо пред цирка на старите въжеиграчи под купола на червения цирк. Ревнувайки моноспектакъла на Борисов те се превъплатиха в защитници на България от… Русия! Крокодилските им сълзи за предателството при приемането на руската оферта направо заплашват да скъсат дигата на гьола и публиката от смях. Защото се оляха: Станишев, Овчаров, Петър Димитров – все опълченци от “сталинградската битка” с Путин за постигане на тройната му победа от януари 2008 г. в прокарването на руските енергийни планове в ( и срещу интересите на) България, в един глас ревнаха, че сегашната власт не е защитила интересите на България пред Русия. Бившият министър на енергетиката и икономиката, авторът на репликата за “сталинградската битка” Петър Димитров направо поздрави Русия за постигнатата победа и колкото и да искаше това да прозвучи иронично направо си беше искрен във възторга.

Не се сдържа да се обади в хора и идейният подбудител на енергийното дозаробване на България Георги Първанов. Казвам , че е “идеен”, защото след разскретяване на стегонграмата от разговорите му с Путин в София на 18 януари 2008 г. получихме идея как се е разпореждал с обещания за строителството на огромния обект край гьола без изобщо да има правомощия да го прави. С присъстващия на разговорите Димитров ( същият, “боецът” от “сталинградската битка”), се надпреварват да угодничат на Путин колко скоро можело да отпочне строителството край гьола.

От Астана, столицата на държавата Казахстан, където имаше намерение да изпрати на “заточение” бившия прокурор Никола Филчев ( това за “заточението” самият Филчев го изтърси пред една телевизия тези дни) Георги Първанов се провикна гороломно пред журналисти, та да го чуят чак в България: не се карайте публично за преговорите с Русия, това ни отслабва пред нея!

В оценките си тези другари не грешат (този път), но само малко бъркат времето да се изкажат. Трябваше да го направят, когато тикаха българската каруца в гьола, а не сега завистливо да викат като крадеца, “дръжте крадеца”! С което спазват крадицията комунизмът да ни дарява с демокрация, антинатовците да ни вкарват в НАТО и да ръкопляскат на освобождаването на България от независимостта й още на 9 септември 1944-та година, след което да поднасят венци на признателност за това на съответния паметник.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional