Свободата днес и тук 28 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Френсис Форд Копола пише на Вежди Рашидов

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Тодоров

Уважаеми Господин Министър,
От моя офис ме информираха, че във Вашата страна се дават пари от бюджета на страната за правене на кино. Проблемът бил само в това на колко филма колко да се даде.
Господин министър, очевидно България е благословена страна, след като данъкоплатците са съгласни да плащат за кино – и то без да се интересуват какво е направено с техните пари. А ние в Америка се чудим как да съберем средства – молим се на банките, често сами се бъркаме в джоба, а президентът нехае. И никой не му иска оставката.
Очевидно българската държава подкрепя правенето на високо изкуство, след като – както разбрах, за 20 български филма са продадени 30 хиляди билета. Освен това те имали над 4 милиона зрители по някаква телевизия, която се казвала БНТ и също се издържала от държавата.
Ако аз направя филм, за който 1500 души да си купят билети, а след това американското правителство отпусне пари на някаква телевизия, за да ми купи филма, за да могат хората да го гледат без пари, мен ще ме обесят на първото дърво.
Затова в Америка се налага да правим търговски бози като „Кръстникът”, които нямат нищо общо с високохудожествените филми на вашите творци. Оосвен това, както знаете, налага се да произвеждам вино и да поддържам ресторант, за да изхраня семейството си.
Използвам случая да предложа на Вашето внимание идеята за една копродукция под моята режисура между Вашата държава и фирмата на моя прятел Джордж "Лукас филмс" при условията фифти-фифти на разходи и приходи. Тя ще се казва „Войната на титаните” и ще разказва за двубоя между нашия посланик в София Уорлик и Вашия бивш министър на вътрешните работи господин Румен Петков. Вече ми преведоха някои интервюта на последния и съм силно впечатлен.
Ех, защо не беше жив Марлон Брандо…
 
С голямо уважение
Френсис Форд Копола
 
Долината Напа
Калифорния

Блогът на Евгений Тодоров - http://evgenitodorov.blog.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional