Свободата днес и тук 24 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Коледният шопинг започна

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Стамболов

 

До Коледа остават дни и вече официално започна обратното броене. По време на обратното броене човек трябва да е ведър, толерантен, с розови бузки и златни къдрички. Да си мисли само за звънчета и чорапи, увиснали в очакване пред камината. Единствената му грижа трябва да бъде изборът на подарък за близки и любими хора.

Понеже догодина ще забраняват пушенето, много актуален коледен подарък са електронните цигари. Както гласят рекламите, електронните цигари задоволяват нуждата от никотин и необходимостта пушачът да държи нещо в ръка. Нямат вреден катран и могат да се употребяват на места, където другите цигари са вече забранени, а електронните – все още не. Сигурен съм, че ще ги забранят и тях, защото ТЕ забраняват не вредните, а приятните неща, за да има постоянен тормоз.

Безспорно електронната цигара е много интересен коледен подарък, но е донякъде дискриминационен, защото не може да бъде подарен примерно на мен. Аз не пуша. За мен трябва да изобретят някаква електронна плоска бутилка, от която пиеш на места, където е забранено да се пие, например зад волана. Дори може да бъде със сменяеми пълнители, както са електронните цигари – кеф ти Гленморанджи, кеф ти Лагавулин, кеф ти Лафрейг.

Представям си тихата рождественска нощ. Изкуствена елха с електрически свещи (китайски), под елхата подаръчен комплект – електронна цигара, електронна бутилка и надуваема жена. На трапезата – кренвирши (спокойно, постни са, защото не са от месо), безалкохолна бира и диетична кока-кола. По телевизора мома с изкуствени устни рони изкуствени сълзи в благотворително „шоо” (също изкуствено, разбира се). Главата на семейството (който е фалшива глава, защото всъщност е мъж под чехъл) разчупва погачата и гледа монетата да се падне на действителната глава на семейството. Монетата също е фалшива и на нея с червени букви пише Merry Christmas!

По телевизора сега се появява надуваем държавен глава, който изнася компютърно синтезирана реч. В тази реч пожелава на надуваемата нация електронна любов и виртуално благополучие. Когато електронният часовник отмери края на синтезираната реч, цифровите камери угасват и надуваемият държавен глава въздъхва с облекчение. Попива потта по челото си с микрофибърна кърпичка и пали електронната цигара. Издухва кръгче пара, досущ като кръгче тютюнев дим, и през това кръгче ние виждаме неподправеното отегчение в стъкленото му око.

Блогът на Иван Стамболов - http://sulla.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional