Свободата днес и тук 10 Декември 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Меморандумът за АЕЦ Белене подготвен от човек на Богомил Манчев?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
balkanleaks.eu

Стремежът за прозрачност на правителството е похвален. Часове след като беше обявено подписването на Меморандум между България и Русия за проектна компания за АЕЦ Белене на сайта на Министерството на икономиката и енергетиката се появи и самият текст на меморандума. Той бе предоставен за сваляне в Word файл със заглавие "Final 2 edited biateral.doc".

При внимателен преглед на този документ в информацията за файла откриваме странни неща. Вместо реквизитите на МИЕ, които се полагат на такъв важен междудържавен меморандум, откриваме, че автор е Maria Bizheva от фирмата ANG и носи заглавие TITAN Mine Mouth Power Plant.

Дали точно Maria Bizheva е автор, дали е използван нейният компютър, за да се редактира меморандума или просто е използван стар документ като бланка няма как да се разбере. Любопитното в случая е, че има лице с име Мария Бижева Славова, което не е служител на МИЕ, но има сериозни интереси в енергетиката.

Мария Бижева е съсобственик на 50% във фирмата ЕВРО ЛИГАЛ ГРУП ООД с ЕИК: 130560753. Неин съдружник е Румен Тенев Манолов, който е и управител на фирмата.

Румен Манолов от своя страна е в борда на фирмата Електромет ЕИК 131317423, чийто изпълнителен директор е небезизвестният бизнесмен Богомил Манчев, изпълнителен директор на "Риск инженеринг" и председател на Българския атомен форум (БУЛАТОМ). Именно неговите фирми са най-ангажирани в строежа на АЕЦ Белене.

В МИЕ явно са забелязали гафа и са сменили файла с PDF вариант, но не са малко журналистите, които все още пазят на компютъра си първоизточника и могат да потвърдят, че информацията за файла не е манипулирана, за да бъде злепоставено МИЕ и фирмите, които му пишат или му редактират меморандумите.

От: http://balkanleaks.eu/memorandum.html


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional