Свободата днес и тук 23 Септември 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Расте износът на бг антикомунизъм, но намалява местната му консумация

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Шест страни искат ЕС да забрани отричането на комунистическите престъпления

Шест бивши комунистически страни призоваха Брюксел да предложи общоевропейска забрана на отричането на престъпленията на комунистическите режими. Според тях жертвите са забравени от западните страни, съобщава АФП.
„Принципът на правосъдието трябва да осигури равното отношение към жертвите на всеки тоталитарен режим“, се казва в писмо на външните министри на България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия и Румъния.
В писмото до комисаря по правосъдие Вивиан Рединг, Николай Младенов и колегите му заявяват, че „публичното опрощаване, отричане или грубо тривиализиране на тоталитарните режими“, трябва да бъде криминализирано, независимо за какъв режим става дума.
Отричането на Холокоста вече е забранено в много европейски държави, но шестте страни искат такова законодателство да покрие и престъпленията на Съветския съюз и сателитите му.
„Отричането на всяко международно престъпление трябва да бъде третирано по еднакви стандарти за да не се допусне създаването на благоприятни условия за реабилитацията и възраждането на тоталитарни идеологии“, се казва в писмото.
(Портал Европа)

Тази информация е интересна освен с факта, че „има такова животно“, също и със следния въпрос:

Готова ли е България на Борисов и Първанов да води Този разговор по Тази тема и със собствения им народ, който не им е собственост?

Или в Европа ще се пъчим като антикомунисти, но в България ще се правим, че не виждаме паметниците на комунизма, маскирани като съветски войници, донесли…“свободата“ ни с налагането на комунизма?!

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional