Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Аууу, Алексей Петров!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Bulgarian Business Delegation:
AVL Sofia Jordanka Viyatchka
AstraZeneca Zoya Paunova
Balkantourist Travel Nedyalka Sandalska
Bilgarian Industrial Group Dimo Zafirov
Bulgarian Association of Travel Agents Donka Sokolova
Bulgarian Chamber of Commerce and Industry Todor Staykov
Bulgarian Chamber of Commerce and Industry Adriana Filipova
Candole Partners Diana Pazaitova
Deneb Invest Konstantin Daradanov
Djebel-96 Kyashif Ahmed Kyashif
Kammarton Bulgaria Lilia Goranova
Katex IIiya Vandov
Kenta Tsanko Naumov
Krameks Hristo Slavov
NVG Group Nikolin Gavrailov
Pamporova-Ski Krastyo Vangelov
Samel-90 Petar Georgiev
SIS Industries Stefan Gorinov
SKF Bearings Bulgaria Ivan Stoimenov
Union for Private Economic Enterprise Dimitr Georgiev Kalchev
Union for Private Economic Enterprise Alexey IIiev Petrov
Vini Krasimir Krastenov

Това, което виждате, е списъкът на бизнес делегацията, придружавала президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция през октомври 2007 г. От него се вижда, че Алексей Илиев Петров е придружавал държавния ни глава.

Когато в началото на тази година се разрази скандалът с арестуването на Алексей Петров, по прякор ”трактора” и той беше обявен за главата на “октопода”, започна голямото разграничаване от него. Като във вица за бракониера, хванат да носи убит глиган от горския, при което уж ужасен от “откритието”, възкликнал : “ аууу, глиган”!

Главният бракониер на републиката не остана назад и не веднъж ехидно препрати словесно “горещия картоф” Алексей Петров ту в лагера на Бойко Борисов, ту при Иван Костов. Обаче се оказа, че “трактора” му е бил спътник и то толкова важен, че е трябвало да го води със себе си на официално посещение в Швеция.

Нещо повече, важността на Алексей Петров така се е покачила напоследък, че изведнъж институциите получиха амнезия. Само преди 3 години е било, а в Министерството на външните работи на България не се намери списък с имената на участниците в бизнес делегацията, придружила Първанов в Швеция. Проверих. Няма такъв списък. Най – вероятно са били взети мерки доказателствата да изчезнат.

Списъкът, който виждате приложен тук, е от документацията на министерството на външните работи на Кралство Швеция, която се оказа по-лесно достъпна за един български блогър, отколкото архивите на българските институции за една българска журналистика.

Следите остават! Това – за сведение на следочистачите, на които съм посветил отделно внимание в книгата си “президент на РъБъ”.

В свое интервю на 13 декември, президентът Първанов заявява гордо пред в. “24 часа”, че напоследък бил обиколил повече от 40 общини в България, но спестява “малката подробност”, че този рейд му послужи да си подготвя личния политически проект “АБВ”. Ами обиколките му по света и истината за придружаващите го приближени лица- това кога ще научим?

Няма кой да го попита защо използва държавния си пост, за да си гради проекта. Интервюиращата Диана Кънчева чупи собствения си рекорд по подмазвачество (пак припомням как на пресконференция на 12 март тя подсети президента да съди медиите, които му се катерили по гърба!), е заета днес, в продължението на интервюто, да пита следното:

Като баща на нацията какво бихте посъветвали Румен Петков и американския посланик в техния спор?”

Впрочем репортерката задава и “отговор” на “бащата на нацията” за успехите на сегашната власт:

Но не може да отречете, че това правителство почна видима битка с престъпността.”

Георги Първанов: Адмирирам това, което беше постигнато с „Наглите“, това беше изключителна акция. Оттам нататък се отива към едно издребняване, към акции, които не виждам в развитие. Сигурно не ни е работа да знаем тези детайли, но въпросът е да има сигурност на улицата, а това не се случва. Не виждам преса спрямо тези хора с прякори, които са добре известни на обществото, а всичко се фокусира върху една личност – Алексей Петров.”

Както виждате, президентът Първанов почти е възмутен от фокусирането върху “една личност- Алексей Петров”. Колко издайнически само: те му се подмазват и му задават договорените въпроси, а той се тревожи за Алексей Петров.

Интересно, ако някой все пак го попита за общуването му с Алексей Петров, като му покаже списъка на шведското външно министерство, дали Първанов ще възкликне: “Аууу, Алексей Петров”!

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional