Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Божидар Димитров подава оставка в понеделник

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

В понеделник министърът без портфейл Божидар Димитров ще подаде оставка. Това е потвърдил самият той пред БНР в събота.

По-рано същия ден премиерът Бойко Борисов каза пред Дарик радио, че за да не обиди Димитров и за да не го превръща в изкупителна жертва на скандала с бившите агенти на Държавна сигурност, той ще разговаря с него и ще очаква да си подаде оставката. Димитров бе осветен, още преди да заеме министерския пост, като сътрудник на Държавна сигурност. Тогава Борисов заяви, че въпреки този факт той го взема в правителството на своя лична отговорност.

След като комисията по досиетата извади факти за принадлежност към ДС на няколко десетки действащи дипломати на отговорни позиции, Борисов поиска тяхното отзоваване и обяви, че е готов да се раздели и с министър Димитров, който беше лично негово назначение.

В същото време премиерът ще подготви още днес заедно с външния министър Николай Младенов специално писмо до президента Георги Първанов с искане за отзоваване на посланиците с досиета, предаде още Дарик радио.

″Щом така спекулират, защото това е истинска спекулация..., защото предишното правителство са взели решение, пратили са го за съгласуване при Първанов и даже аз тогава реагирах много остро, коментира пред радиото Борисов.

″И си спомням като отидох при Първанов и му казах: ″Добре, бе, как в Лондон ще пратим Кючуков, който беше на Калфин дясната ръка, той как ще защитава интересите на нашето правителство? Защо ги скривате по посолствата?" Ама вече не е удобно да ги отзовем, защото те веча са дали своите агремани, ще стане скандал, не е хубаво да тръгвате със скандал!" И ги подписахме... Но щом така ще спекулира с това, аз ще накарам сега външния министър за всички, които са с досиета да изпратим до президента предложение поименно да ги отзове!″, закани се премиерът.

″Включително и щом казва, ето, включително и нашите назначения, ще ги отзова още в понеделник. Да бъде любезен да подпише тогава, щом ГЕРБ ги е пратил!", каза още Борисов.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional