Свободата днес и тук 30 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Храма нямат!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Предколедно и в края на годината лявото говорене спази наложената партийна линия да прави соцотчет на тежката капиталистическа действителност от…християнски позиции. Ненадмината в това отношение от години е Велислава Дърева, член на ВС н БСП, която обаче дефилира от медийните трибуни със скромната табела “журналист”, вечно застинал в опозиционна поза. Не знам за искреността й като пазител на християнските ценности, но че изписа безчет защитни пледоарии на своите политически другари и кумири Първанов и Станишев, това знам от ярката й декларативна позиция на страж , който ги брани като свети Георги с перото си. Забележителна е тази сценка, в която змеят всъщност пази Георги от пречупените копия на българската публицистика.

Ето какво казва от сърце на 26 юли 2006 г. за сайта “Общество” в свое и интервю през 2006 г. за Първанов ( когото обгрижваше медийно, най-вече във в.24 часа” , с язвителни сатирични нападки срещу всякакви критики след бракониерските му забежки) :

“Какъв е като човек Първанов?
Готин. Успя да преодолее най-голямото предизвикателство и не се превърна в президент на БСП, в лична движима интелектуална и политическа собственост на една партия. Първанов беше един от левите политици, но стана истински държавник.”

Чудно ли е , че чл. на ВС на БСП др. Дърева се оказа наградена от др. президент с орден, а от медийните му слуги и с “Черноризец храбър”? От Станишев пък беше “наградена” с прегръдки и целувки (пред строя) в централните новини, когато в качеството си на премиер издаде книжлето “Защото сме социалисти”. Дали пък не беше целуната заради авторски заслуги?

И тази Коледа членът на ВС на БСП не пропуска да публикува горчиви разсъждения за тежкото ни битие от християнски позиции. Направо ни бичува вкупом за това, че не разчитаме посланията на Спасителя. Само че въпросът ми е: каква е ролята на собствената й партия и на забогатялата от тази толкова “тежка действителност” червена олигархична прослойка?

Велко Вълканов, неуспелият кандидат за президент на БСП от зората на манипулирания от неговите другари преход към нещо като демокрация у нас, също громи миналото с препратки към настоящето. Извадил е от нафталина всички добре известни нападки срещу враговете и ги е посочил поименно в статия във в. “Дума” от 15 декември, озаглавена “Третата вълна”. Първата вълна на ужаса било правителството на Филип Димитров ,втората на Иван Костов, а третата, която окончателно затривала България, е на сегашните управляващи, според него.

Както и при проповедите на Дърева, при филипиките на Вълканов срещу Филип и подобните му злодеи поразява не друго, а класово-партийната амнезия за богоу(неу)годните дела на другарите и другарките от челните редици на червената армия от управляващи. Никой не е управлявал по-дълго от тях през въпросния поход, а и в опозиция са били винаги в силна позиция ( ако се изключи мандата на кабинета “Костов”, станал възможен тъкмо поради страхотния провал на БСП). В класацията на злодеите по Вълканов симптоматично отсъства кабинета “Беров”, доведен на власт и крепен от възстановеното мнозинство на БСП в НС, постигнато след откровен превратаджийски трик от страна на службите, начело с шефа на разузнаването др. Бриго Аспарухов. Няма ги между “вълните” на злодействането срещу България нито Жан Виденов, нито Сакскобургготски, нито, разбира се, Станишев.

Огън и жупел пръскат, но партийният орган “Дума” увенчава бойното коледното настроение на червената пропаганда с “Благослов” от Асен Разцветников. Ей така, за камуфлаж.

Пред тази благост, дума да няма, словата бледнеят. И не само по Коледа, която вождът им Първанов употребява уж като “българска”, а всъщност за лична самореклама.

Щяха да им търсят вересиите, но фарисейски се отклониха от този път към истината.

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional