Свободата днес и тук 30 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Сересе и сесесере не ни впечатляват

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Ау(дио)…! Ау, Боже! Нов аудиозапис (уж) тресе държавата. Че кой изобщо е потресен от подобен род “разкрития”, които не водят до никъде?

Колегата Явор Дачков от години пуска аудиозаписи с гласа на Тодор Живков ( те са от т.н. “златен фонд” на радиото). От тях се лее потресаващата простотия, управлявала България десетилетия. И какво от това? Простотията не потресе чак толкова хората, че да спрат да гласуват за нея.

Сега Явор Дачков пуска на пресконференция звук как си приказват по телефона един срещу друг шефът на митниците, в тандем с финансовия министър, срещу шефа на МВР . Какво очаквате да се случи? Познахте: същото, както и когато президентът Първанов пусна на медиите запис от разговора си със същия Дянков, в който го унижава преднамерено. “Чудото”, което предизвика президентския капан, се спука за малко повече от три дни. Дори в края на годината не влезна в челните места на класациите за най-големите идиотизми на годината.

Или да вземем скандала ( ама наистина скандалният скандал) с приказките на едни лекари, които пък скандално са били записвани от МВР, след което бяха скандално “изкоментирани” от самия премиер- в смисъл, че било нормално едни лекари да говорят така за едно новородено човешко същество защото професията им е трудна.

Изобщо тук не е страната на голямото подслушване, както може би някои ще обобщят. Тук направо е царството на надслушването в което всеки говори, но май никой не чува другия и главното – отговорност за казаното никой не носи. И този път ще стане така.

Мен ако питате, причината за това е, че по нашите земи няма особена чувствителност към сересе и сесесере и всеки е смятан за мекере до доказване на противното. А противното трудно се доказва. Освен ако не е толкова противно, че да доведе до нов 10-ти януари. Но честно казано – не си го пожелавам.

Като наближите паметника на сесесере в центъра на София се ослушайте и … както обикновено преминете с преклонена главица. Но също така се огледайте и може би ще забележите, че на знамена на чугунените скулптурни фигури пише “Вся власть советам” – лозунг от времето на гражданската война, предизвикана от болшевиките в Русия, когато още е нямало сесесере и сересе, макар да се твърди от името на благодарния ни народ, че самият монумент е на сесесере.

В страната, в която доминирането на сесесере не прави впечатление на народонаселението , няма да се случи нищо с каквото и да е сересе.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional