Свободата днес и тук 25 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Труд" и "24 часа" ще имат нови главни редактори

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Новите собственици на вестникарска група "България" ще обявят конкурси за главни редактори на четирите си издания - вестниците "Труд", "24 часа", "168 часа" и "Седмичен труд". Това съобщи в неделя на пресконференция Любомир Павлов, един от новите собственици на групата и президент на сформирания преди ден Издателския борд на вестникарска група "България".

В новия орган влизат като вицепрезиденти досегашните главни редактори на "Труд" и "24 часа% Тошо Тошев и Венелина Гочева. Членове са Огнян Донев и Христо Грозев, които също са сред новите собственици на изданията.

Гочева и Тошев са упълномощили като изпълняващи длъжността до финализиране на конкурса за в. "Труд" - Николай Кицевски и за в. "24 часа" - Борислав Зюмбюлев.

Главните редактори на "168 часа" Николай Пенчев и на "Седмичен Труд" Зоя Деянова остават като временно изпълняващи длъжността.

Търсенето на нови главни редактори ще продължи до края на февруари. "В момента нямаме категорична ясна представа за главни редактори. Искаме да стимулираме всички млади и не само млади журналисти. Търсим в нашата сфера хора с модерно мислене и ще ги оценяваме в широк кръг. Отворени съм към всички и ще изслушаме всеки", каза Павлов.

Той каза още, че целта на новите собственици е да намалят разходите на изданията, но няма да съкращават журналисти.

"Много неща са свързани с разпространение, печатница, оптимизиране на разходи, но не с журналистиката. Възнамеряваме да правим нови проекти. На този етап на сто процента не всичко е прецизирано, но за новите проекти по-скоро ще ни трябват още журналисти, отколкото да ги съкращаваме", посочи Павлов.

Огнян Донев отказа да коментира финансовото състояние на вестниците само три седмици след като са влезли в собственост. "Разумът изисква да се подготвим за по-дълга депресия. Много колеги си позволиха да правят класации – със сигурност може да кажем, че нашата медийна група е една от най-финансово стабилните в тази държава", заяви членът на издателския борд на вестникарската група.

Промените в ръководния състав на изданията идват след като на 14 декември германската медийна групировка "Вестдойче алгемайне цайтунг" (ВАЦ) се оттегли от България и продаде всичките си активи в България, сред които са вестниците "Труд", "168 часа" и "24 часа“, както и списания, печатница и фирмата за разпространение "Стрела".

Купувач стана дъщерна фирма на базираното във Виена дружество "БГ Принтинвест ГмбХ".

Фирмата е с предмет на дейност медийни инвестиции в България, учредители на което са Карл Хабсбург, Даниел Руц и Христо Грозев. Като миноритарни собственици бяха привлечени банкерът Любомир Павлов и шефът на "Софарма" Огнян Донев.

Миналата седмица стана ясно, че Тошев вече не е сред собствениците на "Медия холдинг".

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional