Свободата днес и тук 21 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Граждански поглед върху селското перчене на червените паразити

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

ВМЕСТО ДА ПРЕПЕЧАТВАМ РЕПОРТЕРСКИ ПРЕРАЗКАЗИ ЗА СЪБИТИЕТО, КОЕТО ОРГАНИЗИРАХЕ ОКОЛО ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ВЧЕРА, 9 ЯНУАРИ, ПУБЛИКУВАМ НАБЛЮДЕНИЯТА И ЗАКЛЮЧЕНИЯТА НА ЕДИН РЕДОВЕН ЧИТАТЕЛ И КОМЕНТАТОР, КОЙТО СИ Е НАПРАВИЛ ТРУДА ДА ДОЙДЕ ОТ ВИДИН. И МИ КАЗА, ЧЕ Е ПРЕБРОИЛ ПО ПЪТЯ КЪМ СОФИЯ 17 ПАМЕТНИКА ОТ РОДА НА ТОЗИ, КОЙТО СИМВОЛИЧНО ОБРАДИХМЕ В СТОЛИЦАТА.

ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО НАБЛЮДАТЕЛНИЯТ Г-Н ТИНКОВ ДОБАВЯ ДЕТАЙЛИ, КОИТО КОЛЕГИТЕ ЖУРНАЛИСТИ НЕ СА ЗАБЕЛЯЗАЛИ ( ОСОБЕНО ДРАЗНЕЩО Е ОБОБЩЕНИЕТО В ДОПИСКИТЕ, ЧЕ ИМАЛО ВЗАИМНОСТ В ОБИДИТЕ И ЗАМЕРЯНЕТО, ДОКАТО ИСТИНАТА Е, ЧЕ САМО НЯКОЛКО ДУШИ ОТ ЗАКОННИЯ НИ МИТИНГ БЯХА ПРОВОКИРАНИ СЛЕД ОКОЛО 40 МИНУТИ МЪЛЧАНИЕ И ОТВЪРНАХА ВЕРБАЛНО НА ПРОВОКАЦИИТЕ, КОИТО НЕ СЕКНАХА ПО НАЙ-АГРЕСИВЕН НАЧИН ОТ СТРАНА НА ЧЕРВЕНАТА АГИТКА – С ЯЙЦА, ЧУЧЕЛА, СВИРКИ, И ДРУГИ АТРИБУТИ НА ПОБОЙНИЦИТЕ ОТ СТАДИОНИТЕ).

ЕТО СВИДЕТЕЛСТВОТО НА ПАВЕЛ ТИНКОВ ОТ ВИДИН:

Вече няколко пъти писах в блога Ви, по повод на състоялия се протест пред паметника на Съветската армия. Въпреки това /четейки продължаващите коментари/, смятам за необходимо да насоча вниманието на всички върху няколко особено важни /от моя гледна точка/ факта, подминавани от всички:
- групичката на червената агитка, очакваше в готовност още преди да се появят първите участници в протеста.
- полицията, въпреки че стовари, леки автомобили, арестантски фургони и др авто-техника почти час преди протеста, се правеше, че не забелязва „червените скинари“.
- Кордон от полицаи беше завардил всички подстъпи към паметника и още преди началото на събитието спираше всеки приближил гражданин с въпроса“ Вие за или против протеста?“.Сиреч, въпреки липсата на разрешение за провеждането на контрапротеста, той беше толериран от полицията! Попитах застанала близо до мен полицайка /от кордона, разделящ двете групи: защо пазителите на реда допускат това нарушение, на което женицата, с явно неудобство отвърна:“Такива са указанията от Общината.“
- Може да не съм прав, но за мен беше важно да знам колко човека участваме в протеста. За мое съжаление бяхме не повече от 800 човека. Срещнах се със стари познати, които ме посрещнаха с усмихнатото: „Здравей, червен Видин!“ Помислих си, колко „синя“ е почти двумилионна София, която при поне милион активно население е изкарала на протеста по-малко от промил! Ще се окаже, че над 90 процента от онези, участвали в грандиозния митинг на Орлов мост не са били сини! Били са от тези, които искат /и се надяват/ някой да ги „оправи за 800 дни“! Мъка! /както казва Седефчов/.
- Червените отрочета бяха ТОЧНО 47 ЧОВЕКА!!! Лично ги преброих /не беше трудно/.
- Най-цензурен от дивашките им крясъци беше „фашистки лумпени“. Искаше ми се кротко да им обясня, че точно те са лумпенизираната /и употребявана/ част от комуноидната им камора, че докато те си дерат гърлата и мръзнат на снега, синчетата и дъщеричките на „червената аристокрация“ следват в престижните университети на прогнилия запад, плувайки в разкоша на откраднатите от татковците милиони народна пара! Нямаше начин – не можех да ги надвикам.
- Г-н Инджев, не намалявайте бройката на участвалите в протеста /шегувам се, разбира се/! Шествието ни обгради паметника, но не бяхме „хванати за ръце“. Бяхме в колона от по трима-четирима в редица!
На всички участвали – приятелски поздрави!

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional