Свободата днес и тук 21 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Цецка Цачева получила видео как РЗС фалшифицира подписката си за ВНС

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Председателят на парламента Цецка Цачева обяви, че разполага с видеоматериал, който доказва, че подписката на партия "Ред, законност и справедливост" за разпускане на парламента и свикване на Велико народно събрание (ВНС) е фалшива.

Цачева съобщи пред бТВ в сряда, че на видеото се виждали хора, които в офис дописвали подписката.

"При мен не дойде един човек с каскет. По обичайния начин информацията бе пусната в кутията ми на народен представител. Вътре имаше такива данни, които се потвърждават от картината. За разлика от господин Янев, до мен стигна материал с визуален запис. Има компетентни органи, които трябва да кажат вярно ли е, или не. Имам видеоматериал, който в мен създава основание да сезирам ДАНС", заяви Цачева.

Цачева се включи в сутрешния блок на телевизията, докато в студиото гостуваше самият Яне Янев, който бе поискал право на отговор заради изказване на icпредседателя на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова от преди два дни.

Янев твърди, че действията на управляващите по подписката на РЗС са "безпрецедентен акт на репресия" и партията му е сезирала Европейската комисия.

"От сигнала, който аз получих, има категорични данни за информационните масиви, които са ползвани с лични данни на граждани в тази подписка. Има достатъчно данни и не приемам твърденията на г-н Янев, че съм сезирала ДАНС под натиск. Това ме обижда", каза Цачева.

ДАНС вече сезира прокуратурата за фалшификации на лични данни в подписката на РЗС. Проверката на службата установи, че трима от подписалите са починали преди стартирането на подписката. Общо 400 души са отрекли да са се подписвали, а 290 са направили това с декларация пред служителите на ДАНС. На 98 адреса е установено, че хората от подписката не живеят на тези адреси за последните 5 години. Други 150 души не са били открити от агентите по домовете им и за тях ДАНС няма информация. Един човек е излежавал ефективна присъда по време на подписката.

Включването на Цачева по време на неговото право на отговор вбеси Янев, който стана и напусна студиото. Преди това обаче той зави, че "Цецка Цачева си е сбъркала професията".

"Трябвало е да станете милиционерка, била сте и партийна секретарка, но сега се явявате като милиционерка, а не като председател на Народното събрание. Говорите небивалици в моето време за право на отговор", заяви Янев.

Водещите на предаването обаче заявиха, че Цачева се е включила 30 секунди преди изтичането на времето за право на отговор. Това съвсем раздразни лидера на РЗС, който, ставайки от стола си, заяви: "Няма смисъл да се занимавам с вашите глупости, аз ще отида в друга медия, за да кажа това, което мисля. бТВ е абсолютно поръчкова българска медия, поръчкова и слуга на управляващите".

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional