Свободата днес и тук 24 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ДНСК започва 2011 г. със събаряне на морски вили и басейни

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Десислава Лещарска


През ноември бе съборен пететажен хотел в комплекс "Лазур".
До края на април Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще събори 300 незаконни постройки. Това съобщи по време на парламентарния контрол в петък министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

До края на януари ще приключи събарянето на незаконните вили в голф комплекс "Ибър" в Долна баня. Собственикът Кирил Недев коментира пред Mediapool, че от 26 къщички са съборени 24, остават две.

В местността "Ченгене скеле" остава да се премахнат 25 строежа, след като през ноември със земята бяха изравнени 26 постройки, каза още Плевнелиев.

След премахването на седемте незаконни постройки в старинната част на Несебър, на южния плаж на града предстои събарянето на 9 незаконни обекта. Става въпрос за строежи на техническата инфраструктура, три едноетажни сгради, заведение за обществено хранене и складова база. Ще се премахне басейн в Слънчев бряг, надстройка и външно стълбище в Свети Влас, както и едноетажни и двуетажни сгради в Черноморец, Емона и Обзор.

На морските плажове в Бургаска област до края на април ще се сринат 30 незаконни строежа. През месец ноември са премахнати три строежа на Централен плаж Бургас, в т. ч. Комплекс "Черно море" и "Корал", представляващ комплекс от масивни двуетажни сгради.

Продължава събарянето и на незаконния хотел "Рамона" на плажа в "Чайка". В резултат от извършената проверка за установяване на незаконното строителство в курорта Русалка са издадени и заповеди за премахване на басейн и джакузи.

През декември започна отстраняването на 26 незаконни обекта край язовир "Искър", констатирани като незаконни през 2007 г. За извършеното строителство на язовира след проверката през 2007 г. в момента се прави нова проверка, каза министърът.

ДНСК си е поставила за цел до края април 2011 г. принудително да премахне още над 20 от установените при проверката през 2010 г. незаконни строежи в прилежащите територии на язовир "Ивайловград", за които има данни за влизане в сила заповеди за премахването им.

Останалите заповеди за премахване на територията на този язовир ще бъдат изпълнени след влизането в сила на заповедите.

Предстои изпълнението на над 20 заповеди за премахване на кабелни мрежи в град София.

При проверката на 53 язовира е установено, че има 700 незаконни строежи. Предстои за тях да бъдат издадени заповеди и през май ще бъдат предприети ефективни действия по тях.

От отчета на ДНСК за 2010 г. става ясно, че от служителите на дирекцията са извършени 7913 проверки на строежи, издадени са 925 заповеди за премахване на незаконни строежи, 171 заповеди за спиране на строежи с нарушения и 400 заповеди за забрана ползване на строежи, които не са въведени в експлоатация по законоустановения ред.

През 2010 г. са премахнати 617 незаконни строежа.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional