Свободата днес и тук 28 Септември 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Война е!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Дайнов

„Война е!” каза Костов – и е прав. Война е – същата, която беше обявена на Филип Димитров през 1992 година и на Иван Костов през 2000-та.

От едната страна е „тайната власт”, организираната престъпност и руските интереси. Целта им е България да бъде руска васална територия. Подредени в редичка са: Първанов; БАН; С.У.; Трактора; мафията; БСП; РЗС; ДС; Лукойл и руското посолство.

От другата страна се оказа правителството на ГЕРБ с неговата заявка за „европейско – а не руско (цитирам ББ) – развитие на България”. Това правителство е доста объркано, хаотично, върши както полезни, така и глупави, а понякога – трагични неща. Но нему днес се пада ролята да запази България в рамките на европейската цивилизация.

Война е, а по време на война всички национални сили се събират заедно. Затова е добре Синята коалиция да погледне голямата картина и постави реалистични – национално-полезни – условия на ГЕРБ за подкрепа. Като например – да няма АЕЦ-Белене. И това стига, за да бъде обслужен националният интерес.

Инак „сините” отиват в небитието – никой и при никакви обстоятелства никога няма да им прости, че се подреждат на бойното поле заедно с Първанов, магията, ДС и руснаците. А окончателната смърт на синята десница не е националният интерес. В нея, паралелно с глупости и недомислия, има натрупан огромен политически опит и експертиза, които трябва да бъдат ползвани за общото благо.

Война е, а когато войните не се водят с оръдия, а с оръжията на политиката – това е винаги полезно. Прочиства въздуха, разкрива, кой кой е и за какво се бори.

Война е – и това е добре.

Блогът Общност на свободните хора - http://www.desnite.eu/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional