Свободата днес и тук 11 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Свалям шапка на Алексей Петров – подчини всички партии и медии

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Водя стотици разговори на ден. Не си спомням какво съм говорил миналия март, но знам със сигурност, че за Вучката се обаждах и за "Леденика" съм се обаждал". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред ТВ7 в петък, ден след като бе пуснат поредният "транш" негови разговори с Ваньо Танов. Той обаче уточни, че записите били манипулирани, което той установил като сравнил разпечатка от мобилния оператор за продължителността на разговорите си и продължителността на тези, изнесени от в. "Галерия". Борисов каза, че единият от разпространените разговори бил с 16 секунди по-дълъг от действителния, а другия с 40 секунди по-дълъг.

Премиерът е помолил и шефа на митниците да направи същото, за да се види разминаването.

Той отново изрази искрено учудване как може да му се търси сметка за това, че е ходатайствал пред Танов да възстанови на работа в митницата на софийското летище негов съотборник по футбол.

"На Терминал 2 не съм назначил никой. Вучката работи там много години, преди аз да дойда на власт", коментира Борисов.

"Той е на най-ниския пост- посрещач на пътниците. Идва той и вика: "Абе, шефе, толкова години работя в митниците, вие дойдохте на власт и ме махнаха. Освен на игрището, аз не съм го виждал в друга ситуация. Той даже беше голмайстор на армейската група", изтъкна премиерът.

"Защо се огледаха в него да го махнат? И аз имам исхемична болест на сърцето. Докторите казват - не ходи на сауна и не тичай толкова, но аз си го правя. Всеки, който има високо кръвно, има исхемична болест", продължи премиерът и допълни, че не познава шефа на митницата на Летище София Павел Манченко.

Диагнозата на футболиста-митничар Николай Вучев стана ясна от документ, разпространен от Ваньо Танов. Вучев е инвалидизиран от ТЕЛК през 2007 г. и това е попречило да бъде уволнен.

"Те ги правят тези скандали, за да се отклони вниманието от свършената работа", каза Борисов, който, преди да влезе в разяснения по казуса със записите, пространно обясни успехите на правителството в изграждането на магистрали.

Според министър-председателя в България действат центровете, които създават компромати, за да се отклони вниманието от реално свършената работа от правителството.

"Свалям шапка на Алексей Петров, че с трима журналисти - Кристина Патрашкова, Явор Дачков и Сашо Диков, с един вестник и една телевизия подчини и обезличи всички медии", каза още премиерът Бойко Борисов. С няколко флашки той обезличи всички партии, БСП тичат след всеки запис, посочи министър-председателят и добави - "симпатизирам му".

"Така майсторски ни разиграва, че трябва да му се признае - аз винаги съм бил джентълмен", каза премиерът.

Борисов знаел за записите, които излизат, "защото се продават от 4-5 месеца на пазара". Той е знаел, че службите записват Ваньо Танов по сигнала срещу него, но обвиненията не се доказали.

"Като гледам изявите откъде идва атаката - над Алексей Петров има един по-голям. Дори факт е, че стенограмата с Дянков се пусна от него. Това е Първанов, който дирижира нещата и атаката срещу мен, но аз го разбирам”, каза Борисов.

Той е млад и има амбиции, изгражда своята организация, за да остане във властта, уточни премиерът за Първанов. По думите му Алексей Петров също има своите права, за да докаже своята невинност.

Борисов изтъкна, че при правителството на ГЕРБ са усвоени повече евросредства. "С десет пъти повече пари усвояваме от еврофондовете в сравнение с предишното правителство", изтъкна Борисов.

Магистрала "Тракия" се строи с 80% европейски средства и това е изцяло работа на сегашното правителство. Най-важният приоритет е магистрала "Струма", подчерта отново Борисов.

“Желание имам да видя България с магистрали, зали, метрото и след това хората ще станат по-богати. Магистралите ще отпушат всичко и тогава ще се вдигнат доходите. Магистралите са артериите на един организъм. Водоснабдяването и канализацията са другия приоритет....Нека да разсъждаваме така – какво е стратегическото място на България. България трябва да печели от своята позиция, от транспортните коридори – има ли движение, има пари – хотелчета, ресторантчета, магазини…”.

На въпрос кога ще има чувствително повишение на доходите на българските граждани, Бойко Борисов каза, че това ще стане, когато се почне да се работи така, за да се изкарват пари. "Доходите и в момента се повишават на всеки, който работи и дава добра работа", разясни той.

"Доходите ще се вдигнат, когато ние така конструираме икономиката си, че да има какво да раздаваш", допълни Борисов.

Изреждайки успехите на кабинета, той реши да включи и министър Цветанов.

"Да го похваля и него. Снощи са хванали 880 мастербокса цигари контрабанда - толкова тройната коалиция сигурно за 2 години не е хванала."

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional