Свободата днес и тук 01 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Комисията за контрол на ДАНС се усъмни в твърденията на Миленов

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

Твърденията на бившия служител от ДАНС Росен Миленов се подлага на съмнение от страна на Комисията за контрол на агенцията, заяви председателят й Камен Костадинов.
Комисията се запозна с протокола от неговото изслушване пред подкомисията за контрол на срс-та. Изслушани днес са били и други служители на ДАНС, колегите на Миленов - Христов и Тодоров. По думите на Костадинов има взаимноизключващите се твърдения в казаното от Миленов и неговите колеги.
Тя ще изслуша другата седмица председателят на ДАНС Цветлин Йовчев и неговия заместник Иван Драшков. Ръководството на ДАНС ще бъде препитано възможен ли е теч на информация от агенцията и какво е взаимодействието ДАНС и МВР.
Съвсем скоро Камен Костадинов се надява комисията да излезе с окончателно заключение, в което ще се посочи дали ДАНС работи надеждно с класифицирана информация, както и може ли да изтече информация от агенцията. Впечатленията на Костадинов досега са, че теч от ДАНС не е възможен, а изтеклите разговори в публичното пространство не са правени от агенцията. За да изработят по ясно становището си, утре депутатите от комисията ще инспектират агенцията на място.Основната цел на проверката е да се види има ли надеждна система за защита на класифицираната информация.
Frognews.bg
припомня, че ексагентът Росен Миленов твърди, че изтеклите срс-та с разговори на премиера са истински. По думите му шефът на ДАНС не знае с какво се занимават подчинените му.
От: http://frognews.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional