Свободата днес и тук 03 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Яне Янев подаде оставка като лидер на РЗС

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

Председателят на партия "Ред, законност, справедливост" (РЗС) Яне Янев и зам.-председателят на партията Атанас Семов подадоха оставки в петък.

На 6 февруари ще се проведе закрито заседание на Управителния съвет на РЗС за избор на нов политически съвет. УС ще заседава в разширен формат с над 200 председатели на общински организации, съобщиха от пресцентъра на партията.

Пред Mediapool Атанас Семов заяви, че двамата с Янев са се разбрали да не коментират мотивите за своите действия до неделя. След заседанието на съвета има предвидена пресконференция.

Запознати със ситуацията около РЗС коментираха, че подадените оставки Янев и Семов най-вероятно няма да бъдат приети.

Това бе индиректно потвърдено от коментара пред Mediapool на организационния секретар на партията и депутат от РЗС Емил Василев. "Аз виждам в този ход търсене на вот на доверие от Яне Янев и Атанас Семов. Това е възможно най-честната позиция след всички атаки срещу тях двамата", коментира той и добави, че оставката може да бъде приемана и като "политически акт на протест срещу милиционерщината".

Василев обяви още, визирайки отцепниците от партията, че алтернативата на Янев в РЗС е подлостта на ГЕРБ.

РЗС, която е считана за политически проект на бившия висш съветник в ДАНС, обвинен за глава на "Октопода", Алексей Петров, е в постоянни скандали и вътрешно роене от декември 2009 г., когато след напускането на Марио Тагарински се разпадна парламентарната й група. Оттогава още четирима депутати, влезли в Народното събрание с листата на РЗС, изоставиха Яне Янев.

Те са разглеждани като евентуален резерв на управляващата партия ГЕРБ, която е със 116 депутати и разчита основно на националистите от "Атака" за осигуряване на мнозинство от 121 гласа.

Преди два дни доскорошни съпартийци на Яне Янев поискаха в специална декларация той да напусне Народното събрание и партия РЗС. Някогашната дясна ръка на Янев Атанас Железчев, който дойде в сградата на парламента по покана на Тодор Великов - бивш член на РЗС и настоящ независим депутат, подкрепящ ГЕРБ, поиска оставката на Янев.

Железчев обясни, че сегашният лидер и организационният секретар на РЗС Емил Василев трябва да освободят депутатските си места, за да бъдат заети от почтени хора от РЗС.

Железчев и останалите опоненти на Янев все още се водят в ръководството на формацията, тъй като съдът е отказал да ги заличи заради липса на писмено предложение от Яне Янев за това. Така те юридически все още са членове на УС на РЗС.

Симпатизант на РЗС е и Алексей Петров, за когото все още не се знае ще реши ли да стане официално член на тази партия. Анонси за това имаше преди три месеца, след като Петров бе пуснат под домашен арест и започна системни атаки срещу правителството, провеждани най-вече чрез РЗС и в. "Галерия".

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional