Свободата днес и тук 03 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Делото „Октопод” – на финалната права

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

Прокурорът Светлозар Костов заяви, че в рамките на седмица - две от прокуратурата ще се постараят да започнат предявяване на материалите по делото ”Октопод”, тъй като са на финалната права.

Обвинението вероятно ще иска по-тежка мярка за неотклонение от днешната „подписка" , която Софийският градски съд наложи на Алексей Петров.

„Доволни сме за това, че съдът посочи, че в четири пункта от обвинението има убедителни доказателства и обосновано предположение за виновност", каза Костов. Става дума за обвиненията в рекет на четири лица - Георги Цветанов, Валентин Шотeв, Пламен Георгиев и Велизар Велизаров. Прокурорът уточни, че става дума за щети за „стотици хиляди лева".

„Не разбрахме аргументацията на съда - защо минава към най-леката мярка на неотклонение, след като има такава позиция относно доказателствата", коментира наблюдаващият делото прокурор.

„При Шотев няма настъпила вреда, тъй като той е издържал на натиска, но в останалите случаи хората са извършили разпоредителни сделки с имущество", обясни още Костов.

За новото обвинение срещу Петров за рекет с опит за убийство за Георги Цветанов, което окачествено като „смешно и скалъпено" от защитата на бившата барета, прокурор Костов коментира: „Искахме много отдавна да приключим това разследване, но малко или много нещата се забавиха. Вероятно просто не е искал да си спомни и паметта му или психиката е скрила тези факти някъде дълбоко, тъй като по мое човешко мнение, той е преживял ужасни неща".

Обвинителят каза още, че от лятото до сега има „странни случки" със свидетели. Последният инцидент бил от началото на януари - кражба на кола, чупене на кола, „злоумишлени неща към имущество на свидетели по делото".

„Това беше коментирано от съда, че нещата нямат връзка с г-н Петров и вероятно по отделно взети, не значат нищо или почти нищо. Ние не смятаме така. Смятаме, че това което се случва на свидетелите, не е случайно. Те самите смятат така и че някой иска да им подскаже как да се държат", допълни обвинителят.
 

От: http://frognews.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional