Свободата днес и тук 29 Юни 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов знаел, че се подготвя взрив

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Мартина Бозукова

Часове след мощния взрив пред редакцията на близкия до Алексей Петров вестник "Галерия", премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че той е очаквал подобно събитие.

”Службите трябва незабавно да се стегнат и да се хванат конспираторите”, заяви той.

"Знам, че тези хора това могат, в това са обучавани", коментира Борисов пред репортери в четвъртък. Според него денят на взрива е нарочно подбран, за да съвпадне с посещението на четирима еврокомисари в София.

В събота при мен бяха петима депутати, сред които Тодор Великов, каза премиерът. Депутатите го информирали, че са присъствали на разговори в които "те са се готвели да правят такива неща, за да събират общественото внимание".

“Радвам се, че поне са го поставили професионално и не са убили хора“, добави Борисов.

Попитан какви мерки е взел като е знаел, че ще има взрив, Борисов отговори: “Ами, да застанем при всичките от “Галерия“ и да чакаме при тях, охрана да им сложим...“.

После той допълни, че ако изрично поискат, все пак ще им сложи охрана. “Иначе ако им сложим, те ще кажат, че ги следим“, коментира премиерът.

"Един ден, когато се разкрият тези случаи, аз предполагам, че тези хора ще са същите, които стоят зад нападението на Огнян Стефанов. През 1997 година взривиха мой близък точно в деня, когато Богомил Бонев провеждаше една от успешните си акции, наречена “Комар“. Тези хора умеят да подбират времето, но е прекалено плоско в случая", коментира Борисов.

Той не уточни за какво точно говори, но на 27 март 1997 г. бе взривен джипът на дългогодишната му половинка Цветелина Бориславова. Метални парчета се забиват в лицето и тялото ѝ. Тя е тежко ранена и обезобразена, а в криминалните среди се завърта версията, че възможен поръчител е Алексей Петров.

Борисов не е притеснен за това какъв сигнал пред Европа е експлозията пред неудобен на властта вестник. Според него всички знаят каква държава е заварил и какво е направил през последните месеци в борбата с престъпността.

“Това е петият-шестият еврокомисар, който идва, излизаме заедно и се дават добри оценки на това, което се прави в България и че пътят е верен и точен. Това изнервя тези хора”, коментира Борисов по време на съвместния си брифинг с еврокомисаря по здравеопазването Джон Дали, на когото се извини, че му се е наложило да изслуша обясненията за взрива пред в. “Галерия“.

“Като поискахме да покажат записа с Менда Стоянова, се оказа, че някой им е откраднал записа и точно най -ценните им флашки били в джипа. Аз мисля, че вие сте сериозни хора и няма да се поддадете на тези провокации", каза премиерът на журналистите.

"Друг въпрос е, че службите трябва незабавно да се стегнат и да покажат резултати. И сутринта на министър Цветанов и на Йовчев съм им казал: държавата има прекалено много важни приоритети – здравеопазване, строителство екология и по никакъв начин с такива ченгеджийски номерца няма да се занимаваме“, заяви още Борисов.

“Споменете си миналата година “Телеграф“ и “Монитор“ като писаха срещу тези хора и тогава имаше взривове до колите. Това са хора, които са обучени в тази посока. Така че чрез вас се обръщам към тях: да внимават когато си играят с тези игри да не убият хора. А вас ви моля да отидете да намерите депутатите, които са присъствали на разговорите, когато са си планирали подобни взривове, за да излезе така, че ги атакуват“, обърна се Борисов към журналистите.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional