Свободата днес и тук 03 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ГЕРБ: Взривът пред "Галерия" е "рекет на съмнителни кръгове"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

Парламентарната група на ГЕРБ няма да се поддаде на провокации и да допусне връщането на криминалната истеричност. Ние ще останем единни. Това заяви от трибуната на Народното събрание в петък председателят на групата Красимир Велчев. Той прочете политическа декларация по повод на последните събития в страната и по-специално във връзка с взрива пред редакцията на вестник "Галерия".

В четвъртък премиерът Бойко Борисов каза, че става дума за планирана конспирация и даде да се разбере, че взривът е инсцениран от Алексей Петров и в. "Галерия". Според издателите на вестника бомбата е политически акт за сплашване спрямо медията, която е неудобна за властта.

"С опитите си да дестабилизира страната организираната престъпност мина всякакви граници. Това е опит за подмяна на дневния ред, подмяна на справедливостта със страха", продължи с декларацията Велчев, който неотдавна стана единственият председател на групата на ГЕРБ.

"Сценарият все повече прилича на комплицираната атака от политическата опозиция и опозицията в ъндърграунда. Това все повече засилва в нас подозрението, че кръговете от опозицията - отляво и дясно, пригласяйки на организираната престъпност, волно или неволно се опиват да извадят правителството от равновесие", се казва още в документа.

В същия стил документът продължава: "В собствените си егоистични цели за политическа реабилитация враговете на ГЕРБ се проявяват като врагове на държавността. На всички трябва да е ясно, че не може легитимно управление да бъде подменено с нелегитимни опити за срив в доверието".

В декларацията се отбелязва още, че "зад зрелищния инцидент пред редакцията прозира икономическият и политическият рекет на съмнителните кръгове в държавата, които се опитват да отклонят България от европейския й път. На онези, които се опитват да внушат, че престъпността няма респект от МВР, можем да кажем, че всичко, което се случва, е следствие именно от респекта, който МВР - с подкрепата на ГЕРБ, създаде", продължи от трибуната Велчев.

Той призова тактиците на сценария, които внушават недоверие към МВР, да разберат, че главният им режисьор се е провалил.

От ГЕРБ "остро осъждат опитите за подмяна на дневния ред на българското общество с подмятане на компромати, скандали и чрез агентурни методи". Депутатите на партията ще продължат да работят за решаването на реалните проблеми и ще останат единни, без да се поддават на провокации, посочи Велчев.

В същото време главният секретар на МВР коментира пред репортери, че се работи по всички възможни версии за взрива пред редакцията на "Галерия", като не конкретизира нито една от тях. Той каза още, че е рано да се правят заключения само един ден след избухването на взривното устройство.

"Взривът срещу редакцията на вестник "Галерия" е продукт на действията на примитивни хора", коментира бившият съветник в ДАНС Алексей Петров.

По думите на Петров, с взрива се цели отклоняване на общественото внимание от темата за произхода на финансовите средства за закупените имоти от вътрешния министър Цветан Цветанов. Така се бягало и от въпроса за съдържанието на разговорите на директора на митниците Ваньо Танов с премиера, финансовия министър и депутати от ГЕРБ.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional