Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Защо не закрием тази държава?-три години по късно

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
zemaria

Няма абсолютно никаква нужда от нея. Тя осигурява условия за най-некадърната част от населението да живее за сметка на другото. Сиреч, тази държава е направена за това-да поддържа правата на едно малцинство, и то доволно некадърно, и задължително неморално, за сметка на мнозинството.В нея, най-свестните, най умните и читавите отдавна са се махнали, отвратени от правилата, които им предоставя. Същевременно, най-мързеливите, най-некадърните и лишени от всякакъв морал, се възползват отлично от тези правила, защото самите те  са ги направили, и като едни стари войници действат новобранците, сиреч останалите, и паразитирайки за тяхна сметка. Абдалите им  дават огромна част от данъците, пенсионират ги на четиридесет  години, дават им  по двайсет хилядалевови заплати  заради привилегията им да са избрани, заедно с максимума на пенсиите.  А на тях, овцете,  половината от работодателите не им плащат осигуровките  и получават  под екзистенц минимума. Ще се пенсионират на седемдесет с  привилегията да вземат за едно мляко и една вафла дневно. Лекарствата-от децата, които са навън. В така изграденото общество всичко е наобратно. Няма как  другояч едни да живеят за сметка на други.

Прости и елементарни хора, обикновени ловци на пари  и заблудени души, говорят по медии и учат на морал. Градят морални норми-правилно-погрешно Вълци пазят стадото, а други вълци го доят и стрижат.Невинни влиза в арести да демонстрират работата на фарисеи и грешници за справедливост-под външен натиск, за да имитират дейност. Съгрешилите бирници  не плащат, а плащат синца, заради техни натегачества, с които си правят алиби за далавери. Прости хора са богати, а умни им метат плацовете. В тази държава всички публични личности са жалки и гротескно смешни, като опити на Азис да прави впечатление по шоуто си. Жалки са, като застаряващата актриса, бившо величие, което му партнира, а преди това продавало кока, за парче хляб и лъжица чер хайвер.. В тази държава колата и телефонът са всичко, новите дрешки, животът назаем, пунта и пластиката, имитиращи пълната липса на смисъл и състоятелност. В нея бедни карат мерцедеси, а те, последните, са повече от в Германия. В нея,  родители изпращат децата си навън и казват, „Заръчвам ти, сине, не се връщай, тук бъдеще няма.” В тази държава усещането за безнадеждност идва  още с първия крясък на новороденото.В тази държава свестните са лузъри и чак като отидат в чужбина, стават нормални. Реализират се там-тук не става. Навън дишат-тук се давят.

Възрастните не ги изнасят накрая на гората, да умрат там, защото и за това няма пари. Понеже всичко е пари, синовете нямат сантименти, а пращат родителите си  да гледат набори и баби -в Италия. И те отиват.В тази държава нямаш спокойствие, дори и да си Любен Гоцев. Винаги трябва да си готов да почнеш от нулата и винаги могат да ти вземат къщата и на стари години да те пратят в Ножарево.  Дори и да не отидеш там, други мафиоти  може да ти продадат жилището и да станеш клошар. Винаги може да дойде експроприация и винаги да станеш жертва на чувството за справедливост, като поредната дежурна  мантра на някой циганин, лузър или  още по лошо и често срещано -нереализиран водач-интелигент, който да я облече като идеология.. В тази държава най-лошите и нелогични сценарии винаги се сбъдват, защото Европейски съюз не значи нищо, както  и „Любовта към СССР е като слънцето и въздуха за всяко живо същество” нито пък политиката, колкото и да ни облъчват с празни лозунги. Още по малко понятия като права,  демокрация, правила.Тя е направена за хиени, безскрупулни и ментори с манталитет на южноамерикански наркобарони. Защото думите не значат нищо, пред инстинктът им да убиват. Да имат, за сметка на усилието да говорят, да имат, без да работят. В тази държава винаги е ставало нещо далеч по лошо от времената на завладяването на Дивия Запад. Защото и тогава е имало правила-не стреляй пръв, не стреляй в гръб, за кражба се беси, извадиш ли пръв пищов-по-бързия печели.
И ред други, опрени на изстрадан опит и чувство за справедливост.
Правила за живот. Няма и кой да ги изисква, утрепан от малцинството, което му  е оставило само правото да оцелява на скотско ниво, с триста лева заплати и над европейски цени на основните храни.  В тази държава историята не служи за нищо друго, освен за пропаганда на поредна измама.

 Всъщност, тази държава е лесно прогнозируема, ако си достатъчно изграден песимист.
Но в тази държава думите не знача нищо. Докато те убият за тях, ако говориш истината. Прочее, в тази държава за истината няма друга алтернатива.

Освен последният читав да им я остави, тази държава- на тях. Оставете им я, майната й. Тогава,обаче, ще внесат виетнамци.

 Запомнете този текст, за да не се каете или оправдавате  сетне. Казах ви
Блогът на Zemaria - http://zemaria.blog.bg/politika/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional