Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Код „жълто“ в гащите на властта

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Рязко повишаване цените на основни хранителни стоки за една седмица и чувствителен спад в рейтингите на премиера и президента, докато червените прибавили цели 2 процента популярност – това регистрират днес статистиците в деня за почивка. Абе те да не са луди, че нямат умора- или зависи кой дава зелника? Аааа, сетих се, неделята е важен ден за захранване на гладните за новини редакции, които от понеделник пак трябва да си изкарат прехраната с пресни кокали за глозгане.

През същия период, през който наблюдателите мерят температурата на обществената нормалност, се появиха и други тревожни за здравето на България симптоми. Например президентът Първанов се завърна на Позитано след 10 годишно (не)извинено отсъствие, за да му подпечатат извинителната бележка за кръшкането от правата партийна линия. И въпреки това – пак му спадал напомпаният от толкова години рейтинг. Само да не го изгонят съвсем от червеното школо, че ще иска да повтаря годината, а това вече ще е прекалено и за най-държеливите граждани ( за селяните – не знам).

Най-известният арестант в държавата си върна свободата и в очакване на процес се обяви за кандидат да ни става президент преди вече напълно законно да са го обявили за престъпник. Подкрепи го Съюза за стопанска инициатива, в който пък има приближени до ръководството на БСП. Не остана назад в кандидатирането и Волен Сидеров – човекът, когото демонстративно не канят в посолствата на съюзните държави, но смята, че може и трябва да оглави европейска и натовска България още тази година. И защо не: като не е атлантик, да не би да не е Атлант? Той мощно подкрепя мнозинството в парламента, което си е доказателство за справяне с носенето на тежката републиканска корона и сега си я иска – заедно с главата на уважавания от него Борисов, който едва ли би я свалил доброволно.

Всичко това се случва на фона на илюминациите с флашки и динамитни шашки. Да се шашнеш!

Направо ми домиля за Министерството на извънредните ситуации. Максимален мини стрес ми причинява тази министерска липса. Май ще се окаже грешка, че закриха МИС. Какво като било създадено по руско-съветски образец и нямало друго такова в Европа – тъкмо затова ни приляга да имаме и ние такава важна институция! Ако я имаше, можеше да обяви “код жълто” – в гащите на официална България! А сега си оставаме само с едната миризма от разгърнатия целофан.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional