Свободата днес и тук 02 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Антоний Странджев: Готвеше се арест за мен и Ваньо Танов

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Бившият заместник-директор на агенция "Митници" Антоний Странджев потвърди в четвъртък пред бТВ, че е бил подготвян арест на него и на шефа му Ваньо Танов. Тази информация излезе в последния брой на в. "168 часа". Целта на акцията е била да се попречи на работата им “особено след въвеждането на Наредба номер 3, свързана с акцизните стоки”.

По думите на Странджев висш представител на ГЕРБ е взел подкуп от 4 милиона лева, за да им попречи. Тази информация Странджев разбрал по време на разговор с бившия вътрешен министър Румен Петков.

Бившият заместник на Танов не отрече, че това партийно лице може да заема министерски пост. Възможно е това да е и някой от МВР, допълни той.

Странджев твърди, че разговорът е бил записан. “Предполагам, че останалите мои “приятели”, както и Цветан Цветанов и Бойко Борисов би трябвало също да са го чули. На всички им стана ясно, че има огромен проблем и че не всичко от тези записи става достояние”.

Според ексзаместникът на Танов действията, изисквани от подкупа, вече са започнали да се изпълняват. “Всичкото това, което виждаме от месец и половина, не оставате ли с впечатлението, че се е случвало нещо незаконно? И е ставало със знанието на министъра на вътрешните работи и на министър-председателя”, обясни той.

На въпрос дали този запис може да се използва като инструмент за извиване на ръцете на премиера, като се има предвид появилото се име на Петко Сертов в управлението на БОРКОР, Странджев не отрече. "За мен ще бъде много жалко, ако сигурността на една държава се определя от един разговор”, коментира той.

Бившият вътрешен министър в кабинета “Станишев” Румен Петков обясни разговора със “слухове в Народното събрание”. Той обаче решил да информира Странджев за тях, за да се вземат съответните мерки и сигналът да бъде проверен.

По думите му в периода на срещата им - в началото на май, е имало използване на СРС. Важното обаче е да се установи дали разговорът е бил представен на прокуратурата, смята Петков.

Той не изключи в общественото пространство да се появят още записи. И допълни: "Мисля, че е много груба грешка агресията срещу Цветлин Йовчев и ръководството на ДАНС. Търси се внушаване пред обществото на вина там, където не е”. Според Странджев подалият оставка ръководител на ДАНС е “човек, който не би търпял да изпълнява безобразията, които му се налагат от неговите висши ръководители”.

Петков повтори и тезата, защитавана от БСП, че инициаторът на СРС е вътрешният министър и това е станало на съвещание в министерството, и то в широк състав. "За всички е очевидно, че вътрешният министър филтрира информацията, която е стигала да прокуратурата. Там не се взимат никакви мерки”, каза още Румен Петков.

Скоро след телевизионното интервю на своя бивш заместник директорът на митниците Ваньо Танов отказа насрочена за неделя своя медийна изява. Танов се обадил на водещата на "На четири очи" по Нова телевизия и й съобщил, че отменя участието си, пише "Дневник", позовавайки се на източници в телевизията.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional