Свободата днес и тук 15 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Янев Янев сглоби служебен кабинет начело с Борисов и вътрешен министър Алексей Петров

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

За държавата ще е най-добре правителството да подаде оставка, президентът да назначи служебен кабинет начело с Бойко Борисов, за да му гарантира сигурност, и наесен да се отива на избори по формулата "3 в 1" - парламентарни, местни и президентски избори.

Тази политическа препоръка направиха в петък председателят на РЗС Яне Янев и заместникът му Атанас Тасев на редовната си петъчна среща с медиите.

Ако реши, нека Борисов да покани Алексей Петров за вътрешен министър, защото владее тази материя - системата за национална сигурност, добави Янев. От РЗС вече имали подобен въпрос към Алексей Петров дали при определени условия би станал вътрешен министър, а той им отвърнал: "Оставете ме да помисля няколко дни, за да ви отговоря на този въпрос", разказа Янев, демонстрирайки, че не импровизира, а обявява обмислено предложение.

От РЗС се оплакаха отново, че заради напускането на двамата депутати Марио Тагарински и Димитър Чукарски от групата на партията миналата година държавната й субсидия била орязана. Заради това юристите на формацията са завели съдебен иск във Върховния административен съд срещу министъра на финансите. Субсидията по Закона за политическите партии се дава за брой получени гласове на последните парламентарни избори, настояха от РЗС.

Това изявление предизвика реакцията на министерството, откъдето съобщиха, че няма промяна в начина на финансиране на политическите партии. Оттам припомниха, че на 1 юли 2010 г. е прието изменение в Закона за политическите партии, според което годишните държавни субсидии за 2010 г. на всички партии са намалени до 85% от общата сума по Закона за държавния бюджет на страната като антикризисна мярка, която е действала през миналата година.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional