Свободата днес и тук 15 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов: Моля сините да оттеглят подкрепата си

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Frognews.bg

Премиерът призова сините да оттеглят подкрепата си за кабинета на ГЕРБ. Той е категоричен, че по този начин иска да облекчи СДС и ДСБ и ако се наложи ще поиска втори вот на доверие, за да могат те да гласуват "против".

Синята коалиция действа заедно с БСП
, това съобщи премиерът Бойко Борисов в ефира на БНТ пред Иван Гарелов.Според него целта им е: да очернят ГЕРБ за предстоящите избори през есента, което било разбираемо и за което той не им се сърди. Министър - председателят не си обяснява критиките за Петко Сертов, защото БОРКОР е една надпартийна организация, която ще разследва корупционни схеми по сигнали на граждани, които по някаква причина са изгубили доверието си в МВР, ДАНС и т.н.

Преди една седмица запалиха къщата на Сертов, защо тогава някой от тях не се обади, попита министър-председателят и допълни, че това се дължи на факта, че ексшефът на ДАНС не им се е "вкарал в игрите". Борисов е категоричен, че случаят на Сертов е аналогичен с този на Йовчев – имат меки характери за началници, иначе са добри оперативни работници, поясни той. Според него Сертов е с прекрасни референции от немските служби, както и  Елеонора Николова. Бойко Борисов каза още, че в БОРКОР има много немски експерти, който работят с тях, а им се заплаща от немското правителство.

Когото се взе решение за Дунавската стратегия, по която участват много страни от ЕС, на България и на Германия им се даде частта за борбата с престъпността, което е сигурен знак за това, че Европа признава успехите на правителството на ГЕРБ, категоричен е Борисов.

Атаката на Алексей Петров е срещу кабинета на ГЕРБ. Последователно атакуваха - Менда Стоянова, после Дянков, Цветанов и накрая мен. От това печели БСП. С помията, която се излива върху нас, се цели да се забрави какво е било управлението на държавата преди това правителство, категоричен е министър-председателят Борисов.

Попитан как ще коментира доклада на НАП от проверката на Цветанов, той заяви, че данъците са личен ангажимент на всеки гражданин по Конституция . Какво да го коментирам, Цветанов е дал съгласие да се прочете цялото сведение от НАП. Последните месец , месец и половина да виждате страх у Цветанов от нашите опоненти, правилно съм постъпил като съм го сложил, щом толкова много го мразят. Мисля, че МВР се справя, вярно е че не се работи комфортно. Службите си нанесоха удар сами със своята некомпетентност, за което много хора си го отнесоха, заяви Борисов.

Г-н Костов лично ми е казвал, че можем да разчитаме на неговата подкрепа. Мартин Димитров заяви, че по среднощ, ако ни трябва - ще стане да ни подкрепи. По времето на Иван Костов Алексей Петров влезе в службите. Сега аз ги моля да си оттеглят подкрепата, те не са направили нищо съвместно с нас. Те целят ГЕРБ да е слаб, искат те да са фактор. Но те в парламента са достатъчен фактор. Искам да ги облекча, ако желаят ще направя още един вот на доверие, за да си гласуват "против" и да се успокоят. Борисов каза още, че планът на всички от Първанов до Костов е  ГЕРБ да се поддаде и да влезе в коалиция- „от тук двама министри, оттам двама министри и както е било от 20 години насам - ще стане куче влачи, диря няма”.

Бойко Борисов е категоричен,че сините харесват това, което прави.
И допълни, че може би е направил лоша услуга на Цветанов, като е обявил неговата кандидатура за предстоящите избори. „Трябваше да кажа, че кандидатът съм аз, свикнал съм да се упражняват върху мен”, заяви премиерът.
От: http://frognews.bg/
 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional