Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Румен Петков пише до Конгреса и Сената на САЩ заради посланик Уорлик

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Депутатът от Коалиция за България Румен Петков ще изпрати писма до представители на Сената и Конгреса на САЩ, в което "щрихира основни прояви в поведението на американския посланик у нас Джеймс Уорлик", съобщи Петков пред журналисти в парламента.

Публичната офанзива на депутата от левицата и бивш вътрешен министър срещу посланик Уорлик започна в края на миналата година, след като стана известно, че му е отнета визата за САЩ с аргумента, че срещу него тече разследване. Оттогава при всеки удобен повод Петков напада посланика, като направи по негов адрес куп обидни квалификации.

В сряда Петков припомни, че е изпратил отворено писмо до Джеймс Уорлик, в което настоява да се изнесат факти и аргументи за твърденията на дипломата. "Вече три месеца и половина посланикът отказва да каже къде и на каква тема се води разследване срещу мен", отбеляза той.

Петков разказа, че в писмото си до американските институции той посочва, че има документи от българските компетентни органи, че разследване и производства на територията на България срещу него не се водят.

"Разтревожен съм и от отказа на г-н Уорлик да отговори пропагандирал ли е пред български граждани легитимирането, узаконяването на продажбата и употребата на т.нар. мека дрога с аргумента, че и той самият я е употребявал като млад", пише още в изложението си Румен Петков. "Не казвам, че посланикът е наркоман, казвам, че аз съм почтен човек", внесе уточнение в известния си стил бившият вътрешен министър.

В писмото си депутатът от Коалиция за България пита и дали е политика на САЩ енергично да подкрепя публични личности, в това число политически фигури, които са отказали да декларират свои приходоизточници, хонорари от порядъка на 30 хиляди долара, визирайки министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Уважавам и ценя САЩ като велика сила и партньор на България, но това не означава, че ще допусна някой да ме клевети и злепоставя неаргументирано", заяви Румен Петков. "Очаквам, че САЩ са много сериозна държава, че те преценяват, че ежедневните прояви на Уорлик нанасят щети на авторитета на САЩ и ще му дадат възможност да работи на българо-американския фронт четири, пет, шест месеца на територията на самите Съединени щати", добави той.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional