Свободата днес и тук 21 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Трактора изгря на втора официална среща с Дянков

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Докато градският прокурор на София Николай Конинов разясняваше във вторник, че следващата седмица ще започне предявяване на материалите по делото "Октопод", Алексей Петров -Трактора, считан за лидер на "Октопода", проведе нова среща с вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков.

Петров разговаря с министъра в качеството си на председател на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) в рамките на широкото обсъждане на предлагания от Дянков Пакт за финансова стабилност. След срещата Петров заяви: "Смятам, че с г-н Дянков говорим на един език. Тук въпросът е дали този език е разбираем и за други хора".

Само преди три дни Алексей Петров, отново в качеството си на представител на ССИ, взе участие в работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество, чийто председател е Дянков.

Така вицепремиерът се озова в конфузната ситуация да обяснява проекта си пред лице, сочено от другия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов като част от организираната престъпност. Самият премиер Бойко Борисов миналата седмица заяви, че член на правителството няма да има среща с Алексей Петров.

След срещата във вторник Дянков лаконично поясни, че появата му в ССИ е било част от поредицата му от срещи с членовете на тристранния съвет за разясняване на идеята за пакта.

"15 години има хора, които определят в България кой е добър и кой лош"

Алексей Петров не пожела да говори за делото "Октопод" пред журналистите. За сметка на това коментира публикувания в медиите нецензуриран доклад на бившия посланик на САЩ Джеймс Пардю за организираната престъпност в България, изпратен като секретна грама до Държавния департамент през 2005 г.

В доклада наред с другите ключови фигури в криминалните структури от прехода е посочен и Алексей Петров.

Трактора коментира, че в последните 15 години имало хора с привилегии да събират "такава" информация и да я предоставят на чуждите посолства. "Тази информация обикновено се събира за обслужване на корпоративни интереси и за решаване на бизнес въпроси. С други думи отдавна се знае, че има определен кръг, в това число представители на специалните служби, които в този 15-годишен период определят кой в България е лош и кой – добър", каза Алексей Петров.

Бившата барета, бивш секретен сътрудник на службите и висш съветник в ДАНС добави, че в доклада не се съдържали конкретни констатации, които да коментира.

По-конкретен кой може да е предоставил информация на Пардю бе бившият депутат от НДСВ Владимир Дончев. Пред ТВ7 той обърна внимание, че в грамата на посланика "нямало нито дума за връзките на премиера Бойко Борисов с мафията, но те американците го обичали”. Според него източник на Пардю е бил тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional