Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ядреното ОФ: „паралии от всички парламентарани групи, обединявайте се“!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

В първия момент, когато видях днешното заглавие в интернет, което цитира избраника на народа Корумбашев от БСП да казва, че 200 депутати са за Белене, реших че възстановяват с гласуване най-големия концлагер в България. После ми стана ясно, че тайната статистика на явния лобист всъщност се отнася до голямата корупционна софра в неродения, но генериращ стотиците мегавата корупция руския ядрен проект край Белене.

Корупция плюс Курумбашев: само лошото ми възпитание ме спира да не направя от това симбиозата “корупбашев”, защото робувам на старомодното схващане, че човек не носи вина за фамилното си името. За всичко останало обаче в съзнателния си живот – носи. Например за гаврата още от студентски години с подиграния български народ от предаването “Ку-Ку”, което си направи майтап с измислен взрив и изтичане на радиация от АЕЦ “Козлодуй”, за да се посмеем на ефекта от нашата колективна глупост да повярваме, че освен в Чернобил, нещо подобно с подобен реактор е възможно да се случи и у нас.

С такъв специалист по енергетика, собственик на електроцентрали, като Курумбашев обаче не мога да се меря и затова ще се позова на днешна реплика на автентичен специалист. Той оспори на едно от най-често повтаряните заклинания на лобистите за руския ядрен генератор на руска енергийна зависимост. Мантрата, че българската ядрена енергетика била най-проверяваната и че това се било случило 25 пъти досега, май е лъжа, голяма като чернобилска авария. Ето какво написа по този повод бившият служител от АЕЦ “Козлодуй” Георги Котев”, по повод на днешна телевизионна изява на една от водещите фигури във водевила на лобирането за мирния руски атом в най-земетръсния район на България :

“Йордан Костадинов, по-известен в Козлодуй с прякора Фактурков е един от основните виновници до сега АЕЦ „Козлодуй“ да бъде „източен“ с близо 2 000 000 000 (два милиарда) лева, по схемата с подмяната на ядреното гориво, от 2004 г. (когато именно той е изп. директор). И това е само една от многобройните схеми за „източване“ на централата. Миналата седмица, в редакциите на „24 часа“ и „Труд“ същият Костадинов…рече, че си е направил справка, за проверките на МААЕ по страни и обекти. И така натамани нещата, като изкара Козлодуй най-проверяваната АЕЦ в света. Според него броя на проверките били 25 (двадесет и пет). Ама аз нали си го знам що за лъжец е и се втурнах към сайта на МААЕ. Намерих таблицата за всички проверки, проведени по страни, централи и енергийни блокове и се захванах да броя. Броих няколко пъти и колкото и да се стараех не можах да ги изкарам повече от 5 (пет). Няколко дни по-късно, в бТВ, премиерът- слънце спомена 24 (двадесет и четири) броя, като „доказателство“, че Козлодуй била най-проверяваната АЕЦ. Т.е. работи се на принципа, една лъжа да се повтори 100 пъти за да стане истина.

А прякорът Фактурков Костадинов си го заработи от персонала на АЕЦ-а, защото през мандата си ги принуждаваше да купуват фалшиви фактури (не стоки или услуги, а кухи фактури), за да „оправдават“ социалните си придобивки, като например парите за празници или за летен отдих. А още по-точно, ако за Великден на всеки служител се полагат по 100 (сто) лева за празника, то той следваше да си купи куха фактура за 10 (десет) лева, които отиваха в джоба на Фактурков. Тогава в централата работеха 5 000 (пет хиляди) човека. Сами можете да пресметнете по колко намазваше този „многознайко“ само за един празник. Но има още Нова година, Ден на енергетика, 8-ми март за дамите и най-големият пай се падаше на парите за почивка. Защото тогава на работник се падаха по няколко стотин лева (вече съм забравил но беше от порядъка на 500 – 700 лв). Хората естествено се възмущаваха и започнаха да пишат файлетони във вътрешната компютърна мрежа, с главен герой Фактурков. Той веднага се разпозна и нареди проследяване на движението на информацията от всеки един компютър. Файлетоните спряха.”.

Вярвам на Георги Котев повече отколкото на Корумбашев, но в случая мога да повярвам и на бившия кукувец, че има Общия Фронт ( ОФ) от разноцветни политически, но прозрачни икономически в лакомията им (между)народни представители на корупцията, всепроникваща като ядрена радиация през всякакви парламентарни групи. На принципа “Паралии от всички групи, обединявайте се!”

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional