Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Руска тройка: ГЕРБ, „Атака“ и БСП „за Белене“

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

След като руският посланик Юрий Исаков се произнесе от името на България, че АЕЦ “Белене” е 100 процента изгоден за нас, кампанията му на говорител беше подета и от Волен Сидеров. Той вече обявява за национални предатели несъгласните с Исаков, които си позволяват да оспорват ползата от руския ядрен обект. И както се полага на младшия изпълнител в тази кампания Сидеров е конкретен като поиска оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Очевидно той се е провинил много: нарушил е най-голямата забрана за един български патриот от гледна точка на отглеждания от Москва “патриотизъм” на Петата колона. Министърът репликира цели два пъти опитите на Русия да извива ръцете на България с напомпаните си по съветско време мускули на “българо-съветската дружба”, която превърна страната ни в заложник на Кремъл.

На такава руска патерица се крепи парламентарното мнозинство на ГЕРБ днес. Но сякаш това беше малко, та чак в Брюксел стана ясно каква е истината за приоритетите на управлението в София, което мъти руския ядрен запъртък в земетръсната зона край Дунава ( тази опасност изрично подчертава германският “Франкфуртрер алгемайне цайтунг”). При първата реална необходимост да се определят ясно приоритетите на България без разлика дали става дума за управляващи или “опозиционни” политици българските евродепутати гласуваха за…Русия и нейната главна задача в България. Депутатите от ГЕРБ, БСП и “Атака” формираха тройна коалиция и участваха в провала на идеята в ЕС да се наложи мораториум върху строителството на нови ядрени централи пред да се преосмисли новата ситуация след катастрофата във Фукушима.

Споменатият германски вестник иронизира, че на най-бедните европейци им харесва да имат свои мирен атом и вероятно биха подкрепили референдум, предложен от лобиста за АЕЦ “Белене” президента Първанов, известен със своя нюх за популярното. Всекидневникът отбелязва, че тези настроения са парадоксални за държавата с най- тежкия демографска срив в Европа, където необходимостта от ток намалява, докато перспективите за износ също драстично спадат в светлината на турските намерения за развитие на собствена ядрена енергетика. И още нещо подхвърля консервативното издание: българският премиер Борисов имитира канцлера Меркел с “крачка назад” от ядрената програма чрез обявяването на мораториум от три месеца. Доколко Борисов е “Меркел на Балканите” обаче е съмнително не само поради очевидните с просто ( понякога ужасно просто) око. И в Германия го знаят – по сведения на вашия автор Борисов е бил предупреден по дипломатически канали да престане да се позовава на Меркел за щяло и нещяло . И както се вижда в случая той се съобразява с предупреждението: мълчи, за да чува по-добре Москва.

Главна заслуга тук “на терен” за създаването на предишната тройна коалиция, начело със Станишев, чрез налагането на ДПС в нея има един руски посланик. Подробностите ще може да прочетете в книгата ми “Течна дружба”. Но още отсега можете да си направите изводите и за сегашната тройна коалиция, проявила се при гласуването в Брюксел. Кое обединява уж несъвместимите ГЕРБ, БСП и “Атака”? Именно “вечната дружба” и решаващата корумпираща роля на мирния руски атом на съвременния етап на развитието на тази дружба между “елитите” на нашите два народа.

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional