Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Първанови: първата дама и първородния престолонаследник

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Агенция БЛИЦ

Изгодни сделки сключва и големият син на президента Владимир Първанов
Зорка, съпругата на президента Георги Първанов, се е уредила с имот край София на цена от 5 лева за кв.м. Сделката е извършена през 2007 г. Имотът се намира на 13 км от президентството – край село Иваняне, пише вестник „Торнадо“.

Съгласно новия общ устройствен план на София районът е обявен като перспективен, предвижда се там да бъдат изградени малки малки и средни предприятия. Според плановете мястото трябва да се превърне в логистичния център на Балканите.

Самата сделка е сключена по време, когато все още продажбата на имоти не е засегната от икономическата криза и е в разцвета си. През същия период пак за парцели край Иваняне средната цена за кв.м е 60-70 евро.

Независимо от това съпругата на президента плаща 42 500 лева за 8500 кв. м. Продавачите не са нейни роднини и няма как ниската цена да бъде оправдана с прехвърляне при делба на имот.

През 2007 г. Васил Симеонов Савов и Галина Петрова Савова сключват сделката със Зорка Първанова за продажба на парцела. Симеонов работи като общопрактикуващ лекар и е сред собствениците на медицински център „Здраве 999″ в жк „Илинден“, ул. „Коньовица“. Година след сделката центърът сключва договор със здравната каса.

На подобни ударни покупко-продажби се радва и останалата част от семейството. По-големият син на президента – Владимир, успява да се сдобие с тризонет в „Манастирски ливади“ на завидна цена. На 5 октомври 2009 г. в 121, акт 200 от столичната служба по вписванията е документирана покупката на апартамент с площ 213, 410 кб.м на ул. „Иван Сусанин“.

При сделката Владимир Първанов сключва договор за ипотека с ДСК, според който жилището е на стойност 160 380 лева. Цената на имота отново е с пъти по-ниска от реалната. Дори и в момента, когато се наблюдава спад на продажбите, подобен имот се предлага за 200-220 хил. лева.

Интересен е самият продавач на жилището – небезизвестният сторителен предприемач Румен Иванов, управител и съсобственик на фирма „Крит“. Името му нашумя преди време, когато се оказа, че манекенка го е шпионирала по нареждане на тогавашния агент на ДАНС Алексей Петров.

Самият Румен Иванов е известен като приближен до Първанов и често е канен на държавни сбирки, удостояван е с редица отличия, сред които и „Човек на годината“.

Към момента на сключване на сделката с „Крит“ Владимир Първанов е на длъжност в частната фирма „Ай-ви-СМ“, в която работи с брат си Ивайло. Според финансовия отчет на фирмата през 2009 г. тя е била на загуба и не декларира доходи. Независимо от това банката отпуска кредит за тризонета с месечна вноска от 700 лева.

Същата година Владимир Първанов извършва друга сделка – от името на фирмата, и тя става собственик на магазин в „Хиподрума“ с площ 69,940 кв.м. Цената е 122 180 лева и отново е няколко пъти под реалната пазарна.

Продавачът отново не е случаен – става дума за фирма „Сити резиденс“ с управител Георги Харачерев. В миналото името му се свързва с „Мултигруп“. Той обаче нашумява покрай конкурсите за сметопочистването в София. Освен управител и собственик на строителната фирма „Сити резидънс“, той е и шеф на „РВЕ-България“. Друга негова фирма – „Тилком“, пък печели конкурс з аизграждане на кабелната мрежа на БТК. И Харачерев като Румен Иванов е близък с президента Първанов./БЛИЦ

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional