Свободата днес и тук 02 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Шок и ужас на гробищата в Бакърена фабрика

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Даниела КРЪСТЕВА

• Врачки крадат праха от урните за черни магии! • По 1000 лв. за проклятие прибират шаманките, 200 лв. получава и гробарят, осигурил “материала”

На Бакърена фабрика в момента се разиграва най-големият шок и ужас от целия “гробищен свят” на България, научи “ШОУ” на място. Ширещата се на това печално известно гробище вандалщина е стигнала своята кулминация в лицето на безпардонни врачки и продажни гробари, които вече предлагат “нова услуга” – извършване на черна магия с прах на мъртъвци, взета от... урните в колумбария!

Със сгърчени от безбожност и алчност пръсти врачките ровичкат из металните вази с изпепелените останки на покойниците, за да набавят “материал” за сатанинската “меса”. Естествено, те не са сами в пъклените си набези. Подпомагат ги служители на гробищния парк, изпедепцали се в светкавичното отваряне на урните с различни инструменти и приспособления. А напоследък, за да улеснят максимално “взлома”, безскрупулните гробищари предварително подменяли железните болтчета на капаците с ламаринени, издават запознати с “технологията”. Суеверните близки едва не припадали от потрес при гледката на отворените и отарашени урни, разказват очевидци от персонала на Бакърена фабрика.

За извършване на прокобата за смърт гадателките си туряли в джоба по 1000 лв. 200 лв. пък бил хонорарът на гробарите, осигурили “достъпа” до праха. За да убедят клиентите, че зловещата магия за смърт действително ще бъде “кодирана” с пепел от трупове, шаманките ги отвеждали след полунощ до стената с урните и пред очите им бъркали вътре.

Обикновено за едно проклятие била достатъчна шепа прах,

уточняват вещи в този злокобен занаят.

Не от вчера из оглозганите и затънали в мръсотия и кал “вечни ловни полета”, ширнали се от “Надежда” до “Обеля”, шетат изпаднали попове и от двата синода. Предлагат разнообразни услуги – от опяване до “екскурзионна обиколка” с цел запознаване с по-богатите могили, откъдето и “гидът” в расо, и “туристите” могат да задигнат желязо, много желязо - кръстове, фенери, пейки, столове, различни обкови, и съответно да го изтъргуват – най-често в складовете в кв. ”Враждебна”. В този пункт обаче интересите им влизат в конфликт с вечно гладните за метал скитащи роми, представящи се пред опечалените за “щатни кадри” на гробището. Почернените от мъка хора доверчиво ги наемат за почистване, потягане и поддръжка на гробовете на техните близки, но скоро установяват, че “последните им жилища” са осквернени и обрани. А от мургавите измамници няма и следа, камо ли в администрацията на гробищния парк.

Сред цялата сган от псевдосвещеници с най-скандална слава се ползва отец Георги с боен прякор Капитана. Той бил толкова печен в дребните гяволии, че повечето от гробищните мошеници ветерани му сваляли шапка. Освен това Капитана бил и страшно чевръст в ръцете – първи успявал да обере всички венци, букети и китки от надгробията и да ги изтъргува още свежи-свежи на прекупвачите, които после отново ги препродавали на следващите посетители на гробището. “Въртележката” не може да бъде спряна нито от Бога, нито от дявола, камо ли от гробищните шефове и полицията, които винаги са поне с крачка назад от комбинаторите.

Друг успешно практикуван трик на хитроумния поп било предлагането на “кетъринг” за панихидите. “Аз ще ви осигуря яденето и пиенето, нямайте грижа!”, казвал притворно той на потъналите в скръб близки, и те почти без изключение се хващали на въдицата.

Срещу получените 100 лв. обаче Капитана разнасял от гроб на гроб само шише прокиснало долнопробно вино

и го преливал скъпернически “за Бог да прости”. А че траурните агенции вече са калкулирали в ценовите си листи храната и алкохола за “упокоя на душите”, излъганите се присещали чак месеци след погребението, когато вече било късно за “рекламация”.

На фаза “до под кривата круша” е замръзнал и точещият се вече трета година строеж на църквата в Бакърена фабрика. Според вътрешни хора основната причина за зациклянето били денонощните обири.

“Крадат всичко, което може да се изнесе – изчезнаха всички железа, да не говорим за строителните материали и дървенията. Доставяме ги наново и... историята се повтаря. И охраната не помогна. Разбра се, че гардовете си затваряли очите срещу процент от плячката – било в натура, било в пари. Срам ни е от роднините, че покойниците се опяват в барака от попове с маниери на лешояди, но засега сме безпомощни!”, вайкат се гробищни чиновници. Дали да вярваме на сълзите им обаче, при положение че не роптаят срещу 30-левовия наем за бараката, нито напомнят овреме, че цената на опелото също е включена в общата сума, която се плаща на погребалните агенции.
 
Словата на погнуса и възмущение бледнеят и пред умирисания на гранясало олио и мухъл коптор, наречен помпозно “ритуална зала”, където се извършват панихидите. Такса “ползване” е цели 15 лв. само за половин час. На който това му се струва малко, се бърка двойно. Къде отиват парите, вероятно ще остане загадка за още няколко поколения.

В схемата за доене на хората, загубили близките си, са позиционирани няколко цигански клана. Те “излъчват” на ротационен принцип свои представителки за чистачки, прибиращи за 30 минути бръсване с парцала и завъртане на метлата по 20 лв.

“Най-противното не е това, че мургавелките отнасят олиото и остатъците от храната вкъщи и че угояват с хляба прасетата, а че артисалият алкохол след това се продава по заведенията. При добро желание този отвратителен алъш-вериш може да бъде пресечен, но явно такова липсва”, коментират гробищари с дълъг стаж в бранша.

Въпреки че за тяхното съсловие отдавна не би трябвало да е останало нищо свято, човекът на “ШОУ” срещна и по-жалостиви екземпляри. Тюхкащи се примерно, че в пещите се пъхат за кремация по 10 ковчега накуп. След това цялото количество пепел се разпределя по урните и така се получава нещо като “братски могили” в миниатюр. Друга шашма при кремирането е, че

ковчезите не се изгарят, а се препродават отново.

Печалбата е двойна – веднъж от икономията на гориво, втори път – от “финикийските знаци”, получени за “изгорелия” ритуален артикул.

Зловеща гледка представляват и двата парцела баш в центъра на гробището, дадени във владение на прокуратурата. Не само защото над тези безименни могили е избуяла същинска гора от тръни и храсталаци. А защото парцелите са нонстоп разровени и зеещи – още малко и от дупките ще се бялнат черепи и кости. В тези безкръстни гробове се полагат набързо – без свещеник, без цвете, без сълзи, мъртъвци без близки – скитници, клошари, затворници, безпризорни просяци и наркомани, мъртвородени извънбрачни бебета и хора без идентичност. Както и жертви на неразкрити престъпления. Вечно разритият “пейзаж” уж е заради честите ексхумации, но всъщност никой не може да каже чии точно останки ще бъдат дадени за анализ, след като тези гробове са безименни и оттам – как ще бъде разкрито престъплението? Затова е логично да се породи съмнението, че “вечните домове” на тези категории хора нарочно остават безкръстни и анонимни, за да могат да се извършват различни фалшификации и спекулации в случай на насилствена смърт. И съответно – да се прикриват следи, “когато трябва”.

“Забранено за богаташи” – такъв лозунг може да бъде окачен над цялото землище на Бакърена фабрика. Там не почиват олигарси, подземни босове, както и “знатни и заслужили” в своята област хора. Най-тузарските могили са всичко на всичко две – на цигански барон, натрупал приживе милиони от търговия със скрап, но застигнат от смъртта, без да се е нарадвал на богатството си, и на лекарка от “Пирогов”, родом от провинцията. От полираната до блясък паметна плоча на луксозната гробница, заемаща три гробни места, ни гледа мургав мъж около 50-те, накичен с ланци и приседнал на трон.

Около другата гробница и около самата кончина на покойницата с бяла престилка витаят множество слухове. Вариращи от наказание свише за подкупи и професионални грешки с фатален край, до реален акт на мъст. Къде е истината, е почти невъзможно да се разбере, тъй като близките на напусналата този свят на 58-годишна възраст докторка не се вясвали на гробищата. От време на време прескачал мъж, представящ се за неин съпруг, който обаче вече е наел човек да се грижи за гроба. Преди няколко дни, научи “ШОУ”, дребна женица в траур, наглед около 60-те, вилняла и пустосвала близо час край гробницата, сипейки люти клетви по адрес на лекарката. Гробари допускат, че неин близък може да е починал по вина на “пироговката” – независимо дали става въпрос за грешка, небрежност, безхаберие или рекет.

И при напускане на това “царство на здрача”, населено с мърляви помияри, котки и плъхове, с ята грозно грачещи гарвани и осеяно от къртичини, където при дъжд може да се влезе само с гумени ботуши, те наобикалят рояци роми с предложения, на които според тях явно е “трудно да се устои”. Например да укрепят с дъски пресен гроб, който иначе ще се слегне, преди заравняването на 40-ия ден и поставянето на паметник.

Искат си “само” 60-90 лв., при положение че целият масраф барабар с материала чини 10.

Повечето обаче скланят. Друг номер да ви приберат парите за нищо е нарочното разкъртване на надгробните плочи и чупенето на барелефите. Тази вандалщина с цел рекет се тарифира от бандата скромно, като “за свои хора” - по 150-200 лв. за “възстановка”. По-добре не добавяйте опциите “почистване” и “засаждане на цветя”, защото рискувате да ги плащате отново и отново заради умишленото нахвърляне на боклуци и изкореняването на растенията, съветват потърпевши.

Но гласът на мъката е по-силен от гласа на разума. Това е основният коз в ръцете на гробищните мародери, с който, както е тръгнало, ще ни цакат до второ пришествие.

http://www.blitz.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional