Свободата днес и тук 18 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

СДС и ДСБ отиват на предварителни избори

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Ива Иванова

 

ДСБ не се съгласиха номинираният от СДС за кандидат-президент Румен Христов да е кандидатура на „Синята коалиция".

Това стана ясно от думите на тъмносиния лидер Иван Костов, който бе в централата на СДС за разговори с Мартин Димитров.

Надежда обвини СДС в уговорен избор
Още...

СДС и ДСБ ще излъчат кандидати за президент, за кмет на София и други населени места чрез отворени предварителни избори. Това съобщи Костов след срещата.

Той поясни, че утре се очаква да бъде излъчена група, която изготви правилата, по които ще се проведат тези избори. По думите му тази процедура е част от наследството на автентичната десница.

Костов отказа да обяви кои са кандидатите на ДСБ с аргумента, че има процедура, която трябва да бъде завършена.

Той бе категоричен, че предварителните избори се правят за Синята коалиция: „Ние със СДС твърдо сме решени да запазим Синята коалиция, това се прави за Синята коалиция."

СДС: Поведението на Надежда е несериозно

Още...

Запитан дали той няма да се кандидатира за президент, лидерът на ДСБ заяви, че никога не се кандидатира сам. „Нямам его, което да е по-голямо от мен самия. Нямам его, нямам тщеславие. Прочел съм следната мисъл - че тщеславието е това, което остава като недостиг на ума. Нямам тщеславие. Нямам его. Има дисциплина при нас. Ще завършим процедурата си и ще си излъчим кандидат."

Тъмносиният лидер отказа да коментира Надежда Нейнски, както и издигнатата от СДС кандидатура на Румен Христов за президент на страната. „Тя е излъчена от СДС по техния демократичен начин и да се намесвам в техните дела би било лош тон," отбеляза Костов.

 

От http://news.ibox.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional