Свободата днес и тук 21 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пореден протест срещу високите цени на гориватаПакет от мерки ще се бори за увеличаване на потреблението на бензин у нас

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   

 

Пореден протест срещу високите цени на горивата се организира днес. В София той ще започне от четири пункта в 15.00 часа и има за цел да блокира столицата. Според Славян Желязков от гражданско сдружение „Сила”, които са сред организаторите на протеста – очаква се около 1500 – 2000 коли да се съберат за акцията. Ще се кара с бавна скорост от 5-10 км из цяла София.

В различните места на страната протестът ще бъде в различни часове. Във Велико Търново той ще започне от 11.00 часа на паркинга на Търговския център. Сборният пункт е до 12.00 часа, когато колоната от автомобили ще се отправи към местността „Дълга лъка” до Южния пътен възел, където ще бъде блокиран пътят до 16.00 часа. Организаторите предвиждат това да стане чрез образуване на жива верига, макар че нямат разрешение от Изпълнителна агенция „Пътища”.

В Бургас протестът ще бъде пешеходен от 16.30 часа. Протестиращите ще се съберат на пл. „Тройката” от 16.30 до 17.00 часа. Малко след това ще има походно митинг шествие по ул. „Христо Ботев”, след това по бул. „Стефан Стамболов”, през Новата поща в посока х-л „Космос”. Протестът ще хване час пик за прибиране на хората от работа.

Националното сдружение на българските превозвачи ще подкрепи протеста срещу високите цени на горивата. Красимир Лалов – заместник-председател на браншовата организация каза, че това е един граждански протест на по-широка основа и сдружението няма никакъв проблем да подкрепи хората.

По думите му Националното сдружение на българските превозвачи е било елиминирано от преговорите с правителството. В разговорите са участвали само Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) и Сдружението на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ).

БАСАТ и СОАТ няма да подкрепят протеста. Преди дни те се разбраха с правителството за изпълнение на следните мерки – да се предприеме възстановяване на ДДС на лица, които са местни за Република Турция, да се въведе ограничение в обема на горивото в стандартните резервоари при влизане на територията на България, на общо 550 литра, освен ако не е договорено друго в спогодби, по които България е страна, министърът на регионалното развитие и благоустройството да предприеме действия по изменение и допълнение на тарифата за таксите, които се събират от Агенция „Пътна инфраструктура”, като се въведе диференциация според екологичната категория за трети страни и да се търси решение за директен внос при адекватно плащане на акцизи от страна на вносителите.

Очакваният ефект от мерките е да бъде увеличено потреблението на гориво в България, което да доведе до намаление на цената с до 20 стотинки в рамките на 30-60 дни.

От http://www.vsekiden.com


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional