Свободата днес и тук 28 Май 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов към медиите: Спрете да мрънкате и да ставате популисти и вие

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg


Борисов на церемонията на гара Калояновец.

"Спрете да мрънкате и да ставате популисти и вие". С тези думи се обърна премиерът към журналистите, провокиран от въпроса за евентуални добавки към пенсиите.

"След като имаме разчета, на тези най-слаби социални слоеве ще се опитаме да помогнем, защото действително са зле. Много искаме това да се случи, но в разчетите на бюджета това ще стане ясно в средата на юни”, каза Борисов.

"Днес откриваме отсечка, в която се вливат 400 милиона лева в инфраструктурата. Откриват се работни места. Всичко това, като се задвижи в тази и следващата година – това са пари, милиарди, които влизат в държавата. Това ще даде възможност след това да се вдигнат и пенсиите, и заплатите”, каза още Борисов, цитиран от Фокус.

В сряда на гара Калояновец, Старозагорско той даде началото на ремонта на жп линията Пловдив – Бургас.

"Независимата прокуратура и съдебна власт ще накажат виновните"

Бойко Борисов коментира и делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова, което започна с пълно фиаско за прокуратурата, след като двама свидетели се отказаха от показанията си.

"Надявам се, че независимата прокуратура и съдебна власт ще направят така, че, ако има виновен, той да си понесе наказанието”.

Бойко Борисов каза, че дали до края на мандата му ще има осъден министър зависи от независимата съдебна система. На въпрос дали магистратите не обслужват олигархията и ъндърграунда, Борисов отговори, че не може да даде такова определение.

"Това, което чух сутринта по бТВ е, че свидетелите са последните, които са важни за прокуратурата в повдигането на обвинение. Сиреч там има достатъчно събрани документални доказателства", каза още Борисов.

Масларова заедно с ексзаместника й Димитър Димитров, бившия главен секретар на ведомството Иван Пенев, бизнесмените Венцислав Драганов и Михаил Методиев и експерта Росен Стефанов е подсъдима за присвояване на 11 038 405 лева чрез фалшиви счетоводни документи при възлагане на ремонт на социален дом в Стара Загора.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional