Свободата днес и тук 18 Май 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Цачева: Постната пица мина, сега ядем баници

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   

 

Постната пица беше за миналата година, сега вече можем да си позволим зелник, баница с коприва, лучник и други вкусотии. Така шефката на парламента Цецка Цачева отговори на въпроса, вкусна ли е кризисната баница. Тя допълни, че когато е направена и с много любов не може да не бъде вкусна.

Председателят на НС и министърът на икономиката Трайчо Трайков разгледаха и опитаха над 170 баници, подготвени от домакините за Майския фестивал „Бъдеще с традиции” в Кърджали.

Конкурсът беше в 10 категории и бе гвоздеят на феста. Майсторките на най-засуканата, най-многолистната, най-автентичната, най-оригиналната баница, бяха отличени.

На щандовете наред с традиционната тракийска баница, родопския клин и популярната къпана баница, участничките в конкурса от всички общини на областта, представиха уникално разнообразие от баници с месо, зеленчуци и плодове, с ориз, локум, карамел, халва и дори с печени тиквени семки.

 

 

От: http://www.blitz.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional