Свободата днес и тук 27 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Защо властта протака своята контраатака

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

 

Малък ли им беше досега Волен Сидеров и малко ли им беше всичко, което сътвори до момента „Атака“, че едва сега ги „забелязаха“?

Нито една българска медия ( ако случайно има изключение – то е потвърждение на преобладаващата медийната „слепота“ ) не „забеляза“ и не отбеляза, че в траурната нощ на 19 февруари тази година униформените щурмоваци на „Атака“ нахлуха с бойни крясъци и се предредиха пред стотината граждани, кретащи смирено на опашка да почетат с наведени глави, както подобава, паметта на екзекутирания на този ден единствен всепризнат от всички етноси в България национален герой Левски. Агресорите с фанатични лица, партийни знамена и полувоенни униформи превърнаха поклонението в грозна военно-шовинистична фарсова сцена, не по-малко възмутителна от провокацията им пред джамията на 19 май в София . Стигна се до меле ( без до искам бях участник) защото си потърсихме правата и не позволихме да бъдем пререждани от шпицкомандите, които си подвиха опашката. По-късно обаче са повторили опита си, явно вдъхновени от подстрекателските крясъци на своя фюрер.

Никоя институция не реагира на факта, че насред София и посред нощ ( досущ като при нацистките сборища) Сидеров крещи срещу „циганите, които клатеха трупа на Апостола на бесилото“, срещу турците и „турските мекерета“, нарушавайки елементарни норми на човещината на едно поклонение – при това именно пред паметта на човека, в чиито завети да не се делим на българи, турци и цигани всички се кълнат като пред икона. Малко преди този „незабелязан“ скандал президентът Първанов си каза поредната нищо неказваща реч и се оттегли в покоите да си гледа приоритетчетата, сред които сега изведнъж, сякаш падат от небето, се оказват новите, ескалиращи провокации на „Атака“. Щял (евентуално) да свика Националния консултативен съвет по сигурността, ама ако МВР му предоставят причини за това!?

Дано…И дано някой се сети да попита на този съвет ( ако изобщо бъде свникан) кой, как, защо и с какви пари създаде „Атака“. В изтекли в Уикилийкс документи сред спонсорите се назовават близки до самия Първанов олигарси и откровено се посочва покровителството на Русия над този провокационен проект. Тъкмо заради руски опит да бъде създадена агресивна проруска българска националистическа формация е изгонен висш руски дипломат от България през март 2001 г. ( подробностите съм описал в „Течна дружба“). Руската страна не протестира, защото получава доказателствата от българския външен министър Надежда Михайлова и си прибира проваления шпионин. Но Петата колона, командвана от Москва, не се отказва. През 2005 г. триумфално вкара новия си боен отряд в българския парламент и днес жънем плодовете на тази …“изненада“.

Заиграването и разиграването продължава. Както се вижда, залогът е вече самият етнически мир, за който театрално се вайкат гузните управници сякаш не знаят за какво става дума. Ако Сидеров е патерица на Борисов, маша на Русия и огледало на ДПС , къде е границата на търпението спрямо това триединство на атаката срещу всичко, което би трябвало да представлява една демократична България, членуваща в НАТО и ЕС?

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional