Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Би Ти Ви : външна продукция на вътрешни „американци“ от Правец

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

 

От заявление на Би Ти Ви, според което телевизията няма нищо общо с обявяването на Меглена Кунева за „нашия кандидат за президент” в ”Шоуто на Слави”, излиза, че ръководството на тази медия не контролира ефира си. Кой командва парадът там тогава и дали това е известно на чужденците, които инвестираха милиони в тази телевизия?

Време е собственикът и водещият на шоуто Слави Трифонов да назначи ново ръководство. Няма да е трудно: необходимо е само да го пожелае и рекламният бос Красимир Гергов, който години наред уж нямаше нищо общо с Би Ти Ви, но накрая си призна за собствеността в нея. Някой ден може и да си признае, че има нещо общо с президента Първанов, който чрез него командва най-ефективната операция по манипулиране на обществото в България. Прави го с помощта на въпросния телевизионен канал, наложил се като водещ по зрителска аудитория в България, облъчвана от години с внушението, че това било „американска телевизия”. Оказа се, че се отчита в руското посолство ( който не вярва на мен, понеже досега съм единствен източник на тази новина, нека попита и напусналата напоследък Би Ти Ви Светла Петрова- ще ми бъде интересно дали ще потвърди публично това, което потвърждава да знае в частни разговори – извинявай, Светла, че те забърквам, но е „време разделно”!).

Би трябвало президентът Първанов да смени в Би Ти Ви онези, които ( с действие или бездействие) отстреляха като архар-мюре президентската му кандидатура в лицето на Меглена Кунева, връзвайки я пред взвода за публична екзекуция на нейната „независимост” в „Шоуто на Слави”. Голям гаф в престараването на подмазвачите е това!

От личен опит знам,че Слави Трифонов не веднъж се е налагал с претенцията да бъде водещо лице на предизборни кампании на други чисто публицистични актуални предавания на Би Ти Ви. И винаги е успявал да снесе кукувичите си яйца, превръщайки се в лице на публицистиката на Би Ти Ви – факт, който сам по себе си прави от политиката клоунада, но на това престъпление срещу професията няма кой да се противопостави – на кукловодите така им харесва! Имаше обаче едно запомнящо се изключение: когато Слави Трифонов нахлу с продуцента си Росен Петров с ултимативно искане да седне до мен в студиото като водещ на юбилейно предаване, свързано с годишнина от приемането на България в НАТО. Обясних, че това със сигурност ще предизвика съответната реакция в американското посолство, защото посланик Джеймс Пардю ще оттегли съгласието си за участие. Не ми повярваха, че ще предизвикат скандал ( а по онова време наистина им беше много важно да поддържат лъжата за „американската телевизия”). Едва след като звъннаха в посолството се убедиха, че там не правят такива компромиси. Така Слави беше „победен” от посланик Джеймс Пардю, който спази обещанието си да участва, но категорично отказа да говори пред Трифонов като втори водещ. Значи може някой да се наложи на Трифонов в Би Ти Ви, само че при условие, че не е подчинен на Първанов и неговия олигарх Гергов!

Шефовете на Би Ти Ви, разбира се, нямат нищо общо не с „Шоуто на Слави”, а с поемането на отговорност – те просто правят, каквото им наредят. Самите те са „външна продукция” на властовия кръг около правешките олигарси, един от които е Красимир Гергов, вътрешният човек на президента на РъБъ. Навсякъде по света за такава ярка демонстрация на неадекватно противоречие с логиката на грижливо поддържаното през години мимикриране в лицемерната игра на „балансираност” щеше да доведе до оставки. Не и в Би Ти Ви. Прекалено несменяеми са шефовете, защото са навързани в далаверата. А далаверата е смисълът, причината, основата за самото съществуване на този главен инструмент на чистата пропаганда в България ( по аналогия с „чистата далавера АЕЦ „Белене” , както най-после депутат от управляващите я нарече вчера пред БНТ).

Блогът на Иво Инджев:

http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional