Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Още по-опасен политически щам

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. Дневник

Вече е ясно какво ще отговорят управляващите на вота на недоверие за социалната политика, който БСП и ДПС се канят да поискат този месец  - "вдигнахме минималната заплата и пенсиите". Според сценария, който носи най-малко фискални рискове, 2 милиона пенсионери ще получат по 10 лв. от юли.

Другите варианти биха подложили на голямо изпитание приходната част на бюджета, тъй като постъпленията от осигуровки и корпоративен данък се очаква да бъдат 500 млн. лв. по-малко от планираното.

В последно време от правителството многократно заявиха, че няма да прилагат предизборен популизъм, но засега няма данни, че обещаните от Борисов увеличения са нещо различно. Зад тях не проличава да стои някаква политика, но по-важното е, че няма да донесат особени ползи на никого.

Десетте лева, които ще получи всеки пенсионер, на практика биха били компенсация на инфлацията от 4.5% за година. Миналогодишната инфлация обаче така си и остана некомпенсирана, така че с 10-те лева повече на месец пенсионерите пак биха останали "на загуба" от управлението на ГЕРБ. В предизборна обстановка това си е драма.

Но пък има и други начини. На стадиона в Разград в неделя премиерът предложи зрелище, което може да се сравни само със сватбата на Ахмед Доган от 1994 г. - тогава на стадиона в Исперих се състоя пищно тържество за милиони, осигурено, разбира се, от спонсори.

По същия начин в неделя Борисов раздаде на населението 12 хил. кебапчета, платени от собственика на веригата "Хепи", който преди година паднал на тенис от премиера. А до изборите има доста време, в което различни спаринг партньори "да му падат" и да черпят - кой с каквото разполага.

От доста време предизборните кампании в България регистрират неизменна градация в падението. Купуването на гласове вече не впечатлява никого, но поне досега се извършваше зад камерите. Тази кампания обаче показва белези на още по-нов и особено опасен политически щам.
От: http://www.dnevnik.bg/

 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional