Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Въпроси в крак с времето

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Магдалина Генова

 


 

Снощи, в ранните часове на нощта, в типично диктатурен стил общината изпрати почистваща фирма, която за много кратко време изличи това, което много хора определят като най-голямото събитие в съвременното ни изкуство (не, Рашидов, не е твоят музей за съвременно изкуство, в който, както се оказа има основно твои скулптури).
 

Сега, след случилото се, съответните държавни и общински власти трябва да разяснят на гражданите си в крак с времето и епохата:

 • С какви пари е платено почистването на паметника? Ако са от общинския бюджет, защо на "Шалом" е било отказано почистването на свастики, с мотива, че общината няма средства и човешки ресурс? Ако не са от общинския бюджет, откъде идват?

 • Ако почистването е платено от Светлана Шаренкова, ще плати ли тя и почистването на свастиките, които са "обида за паметта на загиналите съветски войници". Или не са?

 • Ще почисти ли общината незабавно София от свастики, слово на омраза и всичко друго, което я е превърнало в кошмарен за живеене град?

 • Ако Русия и "руският народ" са обидени от този "акт", дали Израел не е обиден от непрекъснато поругаваната синагога и еврейски гробища? Кой решава кое за кого е обидно и кое не?

 • След като е заведено незабавно дело срещу неизвестен извършител, ще бъде ли заведено също толкова бързо такова срещу тези, които са надраскали пречупени кръстове, "Умрете в мъки гнусни педали", "Циганите на сапун" в цяла България, и то върху религиозни паметници и надгробни плочи?

 • Защо национално-отговорният президент и останалите национално-отговорни политици са оставили паметника "1300 години България" да се разруши, докато пазят Паметника на Съветската Армия? Къде е паметникът на българските участници във Втората световна война, сред които и дядо ми – танкист и участник в боеве?

 • Ако, според Вежди Рашидов, тази поп-арт инсталация е "углавно престъпление", то защо побоят над хора от различен етнос, сексуалност и религия не е?

 • На какво основание полицията си позволява да разпръсква граждани, които седят в парка? Кое точно определя какво е "струпване" и защо пиенето на по бира от 20 човека в парка да е, а сборищата от десетки неонацисти, които нападат разхождащи се в съседния парк да не е? (ако ви интересува, аз пуснах събитието за "на по бира").

 • Защо общината отговори на искане за разрешение за провеждане на мероприятие след 2 седмици, след като законово-установения срок е 72 часа? За сметка на това избра фирма-изпълнител за няколко часа, което е прецедент в съвременната ни бюрокрация.

 • Получил ли е Вежди Рашидов хонорар или някакъв вид заплащане за статуите си в Музея за съвременно изкуство?

 • Има ли в държавата двойни стандарти и лицемерие във всички нива на управление?

 • Има ли руски натиск над правителството и общината?

 • Има ли полицейщина в държавата?

 • От кого се страхува властта, че реагира така изненадващо бързо и в потайни доби? От Путин, от Медведев, от Валентин Златев? От гражданите?

 • Кой управлява и въобще управлява ли някой тази държава? Защото ако огромна част от времето на премиера отива в игра на различни спортове с топка "на вързано", а ние, на далеч по-скромни позиции даваме дневно по 10-12 часа, то нещо е много, много сбъркано.

 

Съжалявам, но всичко това е deja vu, и мисля, че след селяндурщината (Стоичков да ме поучава от парламента, докато премиерът отказва да дава обяснения там за мен е ОГРОМНА обида), обедняването, корупцията, безхаберието, кадруването, калинките, вучките, СГС, некадърността, смесването на властите, заплахите над националната сигурност (което е УГЛАВНО престъпление) и откровената диващина, наложена като стандарт на всички нива и във всички плоскости на живота и обществото ни възвръщането на откровения тоталитаризъм от откровено полицейско-селско-популистки стил под руска команда прелива чашата окончателно.

Въпросите са риторични.

Хайде да си хващате бохчите и да ви няма.

Блогът на нервната акула - http://nervousshark.wordpress.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional