Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Черен Красьо жълти тикви на бели покривки редеше...

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Биволъ

Членът на ВСС и шеф на етичната му комисия Цони Цонев се оплака, че е получил есемес със следния текст: "ВСС - жълти тикви с червени семки". Според него ВСС не можел "да изпълнява функциите си, ако бъде обругаван".

Подобни мнения изказаха и други членове на ВСС, които се възмутиха от получените от "анонимни граждани" послания с настояване да подадат оставки. Вместо да се покаят, членовете на ВСС започнаха да се самовъзхваляват и да нападат гражданите, които впрочем им плащат заплатите, за "грубо вмешателство" в личния им живот.

Дали веществото в "тиквата" e само червено е спорно, доколкото парламентарната квота във ВСС не е само от средите на БСП. Със сигурност обаче сивото вещество, отговорно за паметта в "тиквите" или е дефицитно или не функционира. Ако беше обратното, членовете на правителството на съдебната власт щяха да си спомнят за поредицата от срамни събития, за които им припомняха кратките съобщения.

Във всяка нормална правова държава за саморазпускане на ВСС би бил достатъчен единствено случая с Красьо Черничкия. В разгара на грандиозния скандал падна и признанието (с половин уста) на Константин Пенчев, че в съдебната система освен Красьо кадрува и "кръгът на белите покривки".

Наглостта тогава надделя, но от отворената кутия на Пандора в медиите започнаха да валят нови разкрития. За краткото си съществуване от няколко месеца сайтът Биволъ успя да разкрие цели четири сериозни казуса с магистрати, по които ВСС се дискредитира с мълчание:

Етичната комисия на Висшият съдебен съвет реши, че прокурор Първолета Никова не е нарушила Етичния кодекс на магистрата с връзката си с бургаския гангстер Рангел Станчев, арестуван в ранни зори в нейния апартамент в Бургас.

Георги Колев, възпитаник на школата в Симеоново беше избран за шеф на ВАС след като се разбра черно на бяло, че не е декларирал повече от половин милион лева доходи на съпругата си, която е софийски нотариус.

Главният секретар на съвета - Славка Каменова е била засечена със специални разузнавателни средства да дава съвети и да помага на отстранения кмет на Гълъбово Николай Тонев.

И естествено, най-пресният казус с новоизбраната шефка на СГС - Владимира Янева, която е придобивала ударно имоти докато е била младши съдия и е в конфликт на интереси по дело срещу Софийски имоти.

Не са отшумяли още спомените за случая с малоимотните роднински магистрати, разкрити от Капитал като социално слаби с терени на морето. ВСС показа "висок професионализъм" и в този скандал - като предпази по-свидните от тях и наказа тежко най-слабите.

Друг пресен пример е покриването на председателя на Хасковския окръжен съд Росен Русев, който беше хванат от ВКП да използва служебния автомобил за лични пътувания, но въпреки това ВСС отказа да го разследва. Нищо чудно именно той да да оглави Специализирания апелативен съд.

След всичко това членовете на ВСС очевидно смятат медиите и данъкоплатците за неграмотни щом твърдят, че хората похарчили пари за есемеси с отношение към действията им не са наясно "кои сме и с какво се занимава съдебният съвет".

Едно е сигурно - медиите и читателите не знаят всичко за заниманията на членовете на ВСС и на техните близки.

Например, какво точно е правил Стефан Петров като следовател в Националното следствие, работейки там в отдела за стопански престъпления в годините на т.нар. банкови дела? Именно работата по досъдебните производства беше причина за дъжда от оправдателни присъди по тях.

Без резултат остана и работата му по делото за убийството на плевенския доктор Людмил Конов, собственик на хотела "Ростов" в града.

За какъв "висок професионализъм" става дума в случая с "прозрeнието" на членове на ВСС, че акцията на Биволъ е мотивирана с финансови интереси, защото получавали есемеси с рекламни съобщения от мобилните оператори? По-смешно и жалко от това е само неслучилото се обаждане на Ваньо Танов до ЕГН-то на митничаря, който ритал мачле с Бойко Борисов.

Ето защо СМС-акцията срещу тези "професионалисти" трябва да продължи. Не анонимно, а всеки да се подписва с името си и с телефона си, дори когато изпраща съобщенията от интернет. 

Учтиво, но твърдо. Докато семките се пропукат...

Блогът Биволъ - http://www.bivol.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional