Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Цветотатство

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Повлякохме крак! След два концерта пред паметника на благодарността към окупаторите ни, с класика в изпълнение на оркестъра за Електроакустична музика на Христо Петков на 2 април и на на джазмените от Vili Bras Band на представянето на книгата (ми) „Течна дружба“ на 17 май вече станахме свидетели и на рок концерт на същото място! Ето какво се е случило обаче, според очевидец, чието свидетелство съвпада напълно с наблюденията на други присъствали в публиката.

Спираш звука или те прибираме“ с тези думи към озвучителя полицията прекъсна тази вечер,рок концерта на българските „Uriah heep“с участието на Кен Хенсли пред ПСА.
Последната песен „July Morning „бе приглушена до минимум,след концерта, звездата отказа автографи на множеството почитатели. Публиката скандираше „Ушев педераст“ Нямаше журналисти да отразят тази случка, какво ще се прави реклама на рока в България?
Групата екзалтираше публиката с поредица от великите си хитове:“Sunrise“,“Free Me“,“Easy Livin“,“Stealin“ и „July Morning“.Всички хора танцуваха, пееха и си куфееха, докато не натъпи ПОЛИЦЕЙСКИЯ ЧАС………(а нямаше още 23 часа). По-късно някой от навалицата се провикна: „Искат да бутат паметника, за да строят МОЛ на негово място“ Явно е гледал много серии на комунистическото сериалче „Стъклен дом“, или действа по инструктаж. “

Интересно е това настървение на полицията. Като обитател на квартала, близо до националния стадион „Васил Левски“, помня на какъв децибелен терор до късна доба бяхме подложени от певачката Лепа Брена преди няколко години. Но за нея може! За рокаджиите обаче, дръзнали да иронизират символиката на окупацията със самото си присъствие там, се полага явно казарменият принцип: „гонка по устав“. Както за вандалите с червени знамена, които в нарушение на закона се събраха без разрешение и се опитаха да надвикат мълчаливия ни митинг на 9 януари със зурли, съветска маршова музика и подхождащите й псувни по наш адрес- нямаше полицейска санкция. Полицията гледаше и слушаше безучастно как ни псуват на „фашистки пу.ки“ и „никога на колене пред фашистките свине“ и ни заплашват с изпращане в Белене, замеряйки с яйца чучело, което трябваше да представлява Иво Инджев ( метната дреха върху кошче за боклук). Угодническите медии излъгаха, че имало два митинга, макар хулиганската агитка от 47 души да беше незаконна. „И от двете страни си разменяха обиди“, писаха тогава, слагайки знак на равенство между 45 минутните изстъпления на хулиганите срещу напълно мълчаливите демонстранти от нашия разрешен митинг и няколкото предизвикани реплики срещу вандалите в края му – при това не с псувни и закани, а с вярната констатация“ комунисти-терористи“!

Вандалите от 2 януари, свързани с младежката организация на БСП и техните другари от „Че Гевара“, които после гордо разпространиха клип от събитието с изписани названия на концлагери като дестинация за нас, се оказаха галеници на властта- общинската и централната, на които обаче оцветяването на сивия фетиш на съветския колониализъм им се видя цветотатство. И заваляха заплахи за затвор и глоби за хиляди левове срещу неизвестния извършител, докато известните извършители от 2 януари биват канени за награда в БНТ в предаването „Руферендум“ да си демонстрират агресията!

Отива им! Това е някак по вкуса им, както написа в. „Стандарт“ в похвален репортаж .от 10 ноември 2009 г.:
Клиповете от юбилейния спектакъл на руснаците в Кремъл се завъртяха в зала 1 на НДК
Цветан Цветанов куфее с “Любе”
Вицепремиерът и жена му пристигнаха с огромен букет на концерта

Коля Расторгуев просълзи публиката
Политици, банкери, дипломати, знаменитости от шоу индустрията и средностатистически интелектуалци отново се врекоха във вечна вярност на „Любе“. 4000 меломани аплодираха неистово неостаряващите романтици от великата руска група, която отново доведе до екстаз зала 1 на НДК в неделя вечер. Вицепремиерът Цветан Цветанов и съпругата му се появиха с огромен букет. Гиньо Ганев беше потънал в сантименти, докато слушаше прекрасните стихове на парчетата. ..
Клиповете, които се въртяха на гигантската видеостена пък, бяха от юбилейното шоу на „Любе“ в Кремъл, където те празнуваха 20 години от началото на славната им кариера. Неслучайно се появиха самите Путин и Медведев на „Червения площад“, в подножието на „Свети Василий Блажени“.
Всъщност събитието, чието лого беше „Кой казва, че живяхме лошо?“, сложи рамо и на предизборната кампания на Йорданка Фандъкова за кмет на София. Министърът на образованието е член на Управителния съвет на Форум „България – Русия“, уточни Светлана Шаренкова, по чиято покана пристигнаха „Любе“.
Албена АТАНАСОВА

Това е положението в нашата родина, в която на паметника на чуждата окупация през февруари положиха цветя и венци руските колониални инструменти за влияние „Газпром“ и „Лукойл“ в присъствието на русофилски дейци, празнуващи руския „Ден на отечеството“ ( бившият ден на съветската армия). Цветята и венците, които за пореден път оскверниха паметта на десетките хиляди жертви на съветската окупация, разбира се си престояха седмици наред без никой да ги „изчисти“. Тук никой не пречи на господарите да се разпореждат като у дома си и да демонстрират с кого си имаме работа. Цветотатство!

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional