Свободата днес и тук 25 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Кучетата на премиера са гледани с много любов

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

Председателят на парламента Цецка Цачева бе изправена пред трудната задача в понеделник пред БНР да обясни скандално изказване на премиера Бойко Борисов, подхвърленo в събота в Созопол, и от обиднo да гo изкара хвалебственo. В събота на изложение на кучета премиерът се обърна към жена, която поиска да се снима с него, като похвали кучето й и побърза да спомене за своите с думите: "Моите са страхотни, но са точно като българите – здраво трябва да се държат". 

“Известно е, че кучетата на премиера са обгрижвани с много любов, така бих могла да тълкувам по обратен начин това, което каза той”, каза пред радиото Цачева и продължи объркано: “Институциите се отнасят с нужното уважение и любов към българските граждани”.

След което се сети да попита защо трябва тя да тълкува чужди думи. “Не виждам защо аз трябва да коментирам подобна фраза, още повече, че не съм наясно в контекста, в която е казана", заяви Цачева и продължи:

“Аз съм убедена, че ние, народните представители, дължим избора си на българските граждани. Всеки български гражданин има моето уважение", без да става ясно от думите й каква е връзката между избирателите, подкрепата за ГЕРБ и кучетата на Борисов.

За разлика от Цачева лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов даде точно определение на фразата, подхвърлена от премиера. "Черна духовитост и цинизъм е да се говори така", заяви Костов пред журналисти. 

Депутатът от БСП Антон Кутев коментира от своя страна, че ако "в България живеят граждани, а не кучетата, за които говори Бойко Борисов, би трябвало моментално да го ометат от мястото, на което се намира".
 

"Това е поредната дивотия на този човек, след като бяхме "лош човешки материал". За мен няма европейски премиер, който след такава реплика да продължи да бъде такъв. Не мога да си представя какво щеше да се случи, ако това нещо го беше казал френският премиер или германският премиер. Те щяха да го направят луд и за 24 часа щяха да го изкарат от Министерски съвет и да не го пускат да се връща обратно", каза още Кутев пред БГНЕС.

От: http://www.mediapool.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional