Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Премиерът застана на страната на "Юлен"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че само законови промени ще спасят ски зона Банско от затваряне. “Има три варианта за действие – единият – да затворим курорта Банско, вторият е да затворим две трети от него и третият е да променим Закона за концесиите, за да може да съществува“, коментира от Черна гора Борисов скандала с планираното узаконяване на заграбените 65 ха държавни земи в Пирин от концесионера на ски зона Банско “Юлен“ АД.

“Ако искате да отидем заедно в Банско, да съберем хората и да ги питаме кой от трите варианта да изберем“, каза Борисов пред БНР. “Такава концесия са подписали, това сме заварили“, допълни премиерът.

По думите му с промяна на Закона за концесиите ще се създаде възможност за допълнителни концесионни такси от “Юлен“, а ако се реши да се променя дадена концесия, ще се регламентира по какъв начин да стане.

“В противен случай отиваме и затваряме курорта Банско – да се лишим от огромни приходи. И вместо тези които са я подписвали да излязат сега и да кажат – извинявайте, ние сме виновниците – за всичко това трябва ние да обясняваме“, каза още Борисов.

При концесиите, както и при договорите в енергетиката, подписани от предишни управляващи, има проблеми, продължи Борисов.

“Намалихме печалбата на държавните фирми с пет процента, за да може цените на енергията да се вдигнат само с два процента. Ако не беше променен законът за възобновяемите енергийни източници, не с два, а с 22 процента щяхме да вдигнем цените на тока“, обясни той и допълни: “Затова е важно да строим следващи ядрени мощности“.

По-рано в петък шефът на Българската федерация по ски и акционер в “Първа инвестиционна банка“ Цеко Минев отказа да коментира обвиненията на Коалиция “За да остане природа в България“. Според природозащитниците Минев стои зад “Юлен“ АД, заграбването на държавните земи в Пирин и застрояването им. Няма да отговарям на лица, които са нелегитимни и не са регистрирани в съда, каза Минев. По думите му ски зоната няма как да е незаконна след като функционира от 10 години.

От Черна гора премиерът коментира и инициативата “Ден с Бойко Борисов“, появила се като “контраатака“ на събитието “Ден без Бойко Борисов“. То е насрочено за 5 юли и е подкрепено от над 25 хиляди души във “Фейсбук“.

“Дали днес ще бъдеш тук (към журналистката – бел. ред.) или който и да било, си зависи от вашите частни собственици. Може въобще да няма с дни, с месеци, за радост...Вие виждате, че БНР и БНТ се държат повече като опозиционни медии, отколкото в подкрепа на правителството. Почти всички новини започват или с някъде проблем в болница, или с някой който бил недоволен от нещо. Ако има един проблем в болница и има хиляда излекувани - може да се даде думата на някой, който е излекуван или е доволен. Да съм се обадил да кажа “не го пускайте“ или “пускайте го“? Никога. Ми, тогава, не е ли демократично да мога да си кажа аз моето мнение?“, запита Борисов.

От: http://www.mediapool.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional