Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ГЕРБ отново използва деца за партийната си пропаганда

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

Пловдивски ученици са били преоблечени с тениски на ГЕРБ по време на футболен турнир. Въпросът беше повдигнат по време на петъчния парламентарен контрол от депутата от левицата Захари Георгиев.

Спортното мероприятие, озаглавено “За купата на ГЕРБ“, се е провело в средата на този месец под патронажа на областния управител и шеф на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев, за който стана ясно, че ще е и кандидат за кмет на партията.

Преди откриването на състезанието децата от отборите участници били накарани да сменят клубните си екипи с тениски, на които пише "За купата на ГЕРБ 2011". Политическата агитация сред пловдивските ученици се случва само два месеца, след като в Пещера деца решаваха викторина, за да изпишат лозунга "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че го е срам от депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова, която бе организатор на мероприятието, в което децата бяха използвани за политическата пропаганда. Симеонова бе отстранена от поста зам.-председател на парламентарната комисия по правата на човека.

В случая с футболния турнир, обаче, политическото ръководство на ГЕРБ в Пловдив отрича да има проблем, тъй като политическата пропаганда не е извършвана на територията на училище или друга образователна структура.

Тотев обяснява пред местни медии, че е нормално, щом турнирът е “За купата на ГЕРБ“, на тениските да има същия надпис и освен това децата са знаели за участие в какво мероприятие се записват.

На мероприятието е присъствала и началничката на Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив Павлинка Кацарова.

Министърът на образованието Сергей Игнатов съобщи в петък, че Кацарова е присъствала в лично качество, а не в качеството на заемания от нея пост.

Самата Кацарова твърди, че в началото на турнира, докато тя била там, децата били с екипите на своите отбори. Освен това се оправдала, че не знае какъв е видът на връчените спортни екипи, нито на медалите и тортата на събитието, защото инспекторатът не е участвал в организацията му.

От репортаж на пловдивската телевизия “Тракия“ обаче е видно, че децата са облечени с тениски на ГЕРБ, а медалите и тортата също са с името на партията.

Игнатов пожела да му се предостави снимков материал от събитието и обеща да назначи проверка. “Защото ако изнесената информация е достоверна и снимковият материал, отговаря на това, което казвате, наистина има сериозно нарушение“, посочи Игнатов.

От: http://www.mediapool.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional