Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Токът без промяна до 1 юли 2012 г.

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
vsekiden.com

Няма да има поскъпване на тока до 1 юли 2012 г. Това обяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев по Нова телевизия. Той се обяви и срещу шоковите увеличения.

В края на юни ДКЕВР реши цената на електроенергията за битовите потребители да поскъпне средно за страната с около 2% от 1 юли, а на природния газ – с 4,71%.

Семерджиев отхвърли обвиненията на лидера на “Атака” Волен Сидеров. В петък от парламентарната трибуна националистът поиска Семерджиев да бъде незабавно уволнен заради увеличените цени на тока и парното от 1 юли и подхвърли, че заради услугите, които прави, шефът на ДКЕВР е успял да се сдобие със скъпа лимузина и апетитен имот на Черноморието.

“Съвестта ми е чиста”, отвърна днес Ангел Семерджиев. Той получава 4000 лева заплата. За личния си автомобил всеки месец внася по 800 лева, защото е купен на лизинг. Първоначалната му сума е над 60 000 лева без лихвите. Иначе е взет на старо. “Личен автомобил ми трябва, защото ми е нужен за уикендите, по лични причини”, обясни шефът на ДКЕВР.

Купил си е имот, но не в Несебър, а край курортния град. Освен това мястото било далеч от морето, затова бил толкова евтин. И още една подробност – ставало дума за незавършено строителство. “Преценил съм, че сега е времето да закупя имот. Беше около 32-33 000 лева, когато го купих. Бил съм изпълнителен директор на дружество, това е най-високата заплата, която получавам”, коментира Семерджиев.

Той коментира и поисканата му от лидера на “Атака” Волен Сидеров оставка. “Моята оставка няма да промени положението с цените, не виждам причина защо да ми я искат, каза още той. Ако бяха удовлетворени исканията на всички по веригата за увеличение на тока, цената му трябваше да скочи с не по-малко от 15-16%”, заяви Семерджиев. Според него дружествата искат всички инвестиции, които правят, да ги поема потребителят, но председателят на регулаторния орган гарантира, че това не се случвало.

Не се чувствам по-слаб от монополистите, но се чувствам малко по-слаб от тях заедно с цялата комисия, защото когато започнахме да разглеждаме начина на работа на дружествата, се оказа, че доста неща не са били известни. Започнахме да променяме проблемите един по един, каза Семерджиев.

На въпрос дали се надписват сметки от „Топлофикация“, той отбеляза, че, ако това се случва, се случва на ниво дялово разпределение и не е пряко свързано с „Топлофикация“.

От: http://www.vsekiden.com


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional