Свободата днес и тук 31 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Евгения Живкова като Ким Чен Ир

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Само преди няколко дни се пошегувах по повод 100 годишнината на Ки Мир Сен и готвените по този повод грандиозни тържества в Северна Корея, че няма да се учудя тук да станем свидетели на нещо подобно на 100 годишнината на българската версия на корейския комунистически в лицето на Тодор Живков. Да не се пошегува човек! Наистина не на шега се готви голямо честване. Съобщи го днес внучката му Евгения Живкова, която обмисляла дали да не се кандидатира за президент ( и така да продължи династичната традиция, а и да придаде официалност на задкулисното влияние на днешна правешка олигархия).

От екрана на ТВ 7 тя заяви, че е наясно какво е да бъдеш държавен глава, защото е била „ първа дама по време на дядо” си. И дълбокомислено препоръча президентът да е обединител на нацията, явно смятайки дядо си за такъв, постигнал „обединението” под ботуша на съветската окупация – откритата до края на 1947 г. и скритата след това.

Тя припомни, че наесен се навършват 100 години от рождението на Тодор Живков. „По този повод ще има тържества, концерт, чествания и в Правец. Предвиждат се и кръгли маси, които ще засегнат дейността на Тодор Живков, ролята му като държавник и политик в комунистическата партия”, разгласи Евгения Живкова, наричайки Тодор Живков”жертвен агнец”, но не цялата партия, а само на част от ръководството й.

Евгения Живкова също така разкри, че се е подготвяла и среща между дядо й и цар Симеон през пролетта на 1998 г., но не се стигнало до нея, защото Живков починал. За капак Живкова отново раздаде екслузивни комплименти към „единствения държавник” Бойко Борисов…

Мога само да добавя, че ще спра да се шегувам за аналогиите със Северна Корея, защото започвам да ставам суеверен – аз се майтапя, а то било истина. Ким Чен Ир и Енгения Живкова ( на която никой не пречи да си почита дядото в семеен кръг) от майтап не разбират.

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional